Scouting De Valleigroep plant klimaatbosje

Nieuws

SCHERPENZEEL -l De jongste Scouts van Scouting De Valleigroep, planten op zaterdag 17 november een klimaatbosje in Scherpenzeel. Wethouder Han de Ridder zal aanwezig zijn bij het planten van zes walnootbomen om 10.30 uur aan de Parklaan (Huis in de Wei. Met het planten van het Klimaatbosje vraagt de Scherpenzeelse Bever groep aandacht voor het klimaat.

Het klimaatbosje aan de Parklaan staat symbool voor de veel grotere compensatiebossen die elders op de wereld worden aangeplant om CO2 te binden. Door het planten van het klimaatbosje, wil Scouting De Valleigroep de inwoners van Scherpenzeel niet alleen nieuwsgierig maken. Scouting wil de mensen ook inspireren om na te denken over en bij te dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. De jonge Scouts geven het voorbeeld dat zij werkelijk zelf iets kunnen doen aan het terugdringen van het klimaatprobleem.

De Scherpenzeelse Bevers staan niet alleen met dit initiatief. Verspreid door het land zijn in 2007 door Scouts inmiddels honderd klimaatbosjes geplant. Scouting Nederland levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de doelstelling van de initiatiefnemers van de actie: De Landschappen en Landschapsbeheer Nederland. Scouting Nederland wil honderd klimaatbosjes planten omdat in 2007 het Scoutingspel wereldwijd honderd jaar bestaat. Bovendien kunnen de geplante walnotenbomen zeker honderd jaar groeien. Voor Scouting staat het klimaatbosje dan ook symbool voor de toekomst, in het bijzonder van het klimaat. Scouting wil graag bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem, omdat natuur en milieu belangrijk zijn binnen de activiteiten van Scouting.

Het planten van klimaatbosjes is een initiatief van De Landschappen en Landschapsbeheer Nederland, die samen minimaal zeshonderd klimaatbosjes willen planten. De actie maakt deel uit van de landelijke klimaatcampagne 'HIER'. 'HIER' is een initiatief van meer dan 40 goede doelen die in Nederland en daarbuiten een groot aantal projecten uitvoert om het wereldwijde klimaatprobleem aan te pakken. 'HIER' wil ook Nederlandse consumenten, bedrijven en overheden betrekken bij het klimaat probleem. Alleen als iedereen meedoet, kunnen we het tempo van klimaatverandering afremmen en de schadelijke gevolgen beperken. Voor meer informatie over de campagne: www.hier.nu.

advertentie
advertentie