Vuurwerk in regio

18 november 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Het is nog maar November maar nu al heeft het regionale vuurwerkteam van de politie honderden kilo's vuurwerk in beslag genomen. De illegale handel is er dus vroeg bij. En daar treedt de politie tegen op. Want al dat vuurwerk ligt in schuurtjes, garageboxen en zolderverdiepingen in woonwijken Je moet er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als er brand uit breekt.

In oktober worden in de Arnhemse wijken Malburgen en Klarendal de eerste vondsten gedaan: ruim 160 kilo vuurwerk wordt daar in beslag genomen. Chinese rollen, Vlinders en Nitraatklappers. Een 36-jarige Arnhemmer is aangehouden.

In een garage bij een woning in Nijkerk wordt op 26 oktober 204 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Hoewel deze wat weg gestopt lijkt achter een houten plaat, voldoet de opslag daarmee natuurlijk bij lange na niet aan de geldende normen. En de doucheruimte in de woning van de aangehouden 36-jarige verdachte al helemaal niet. Toch wordt zelfs daar een doos vuurwerk gevonden. De verdachte weet niet van wie hij het vuurwerk gekocht heeft. Hij zegt dat hij de partij - die voor een kleine 500 euro zou zijn ingekocht - uit wil delen op zijn werk aan collega's en klanten. Van handel zou geen sprake zijn, vertelt hij de politie. Verder geeft hij toe dat er geen vergunning is, terwijl hij toch wel op de hoogte zegt te zijn van de risico's. Zijn partij vuurwerk - ondermeer een Chinese rol, Nitraatklappers, Mortieren en Lawinepijlen - is dan ook in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal op gemaakt.

advertentie
advertentie