Valleigroep verspreidt vredeslicht

21 december 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Drie leden met hun leiding van Scouting De Valleigroep haalden het vredeslicht op in Utrecht. Zij steken hun stormlantaarn aan met het vredeslicht dat uit Bethlehem is opgehaald. Inmiddels is het veilig en nog steeds brandend gearriveerd bij de Scherpenzeelse Scoutinggroep. De NS heeft een speciale vergunning afgegeven om het licht te vervoeren per trein. Vanuit Scouting De Valleigroep verspreiden zij het licht verder.

Al meer dan 20 jaar wordt jaarlijks in Bethlehem het vredeslicht ontstoken, waarna kinderen en jongeren het over de hele wereld verspreiden en zo een keten van licht vormen als teken van vrede en vriendschap. Duizenden Scouts op de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Overal ter wereld brandt dan vredeslicht dat allemaal afkomstig is van de vlam in Bethlehem. De vlam waarmee de Scouts in Utrecht hun lantaarn aansteken, heeft dus al een lange reis achter de rug.

Vlakbij het Centraal Station verzorgt Sherilyn Lekatompessy eerst een speciaal en besloten optreden voor deze gelegenheid voor de scouts. Zij was de jongste deelneemster van het programma 'So you wanna be a popstar'.

Na deze gebeurtenis is de Scherpenzeelse bever, kabouter en padvindster samen met hun respectievelijke leiding samen per trein terug naar Scherpenzeel gereisd. Voor de veiligheid is uiteraard alle aandacht. Het vredeslicht reist in een gesloten stormlantaarn. Scouts bieden reizigers een lichtje aan in de vorm van een sleutelhanger. Eenmaal thuisgekomen, brengen de scouts het vredeslicht naar hun clubhuis. "Eén klein lichtje aansteken is niet bijzonder, maar wanneer we het allemaal doen wordt het lichter!"

advertentie
advertentie