Minder regels

7 maart 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil een aantal regels uit de Algemeen Plaatselijk Verordening (APV) schrappen. Hierdoor wordt het voor burgers bijvoorbeeld gemakkelijker om een straatfeest te organiseren. De vraag is alleen wanneer er sprake is van overlast.

De APV is een dik boekwerk, waarin exact beschreven is wat de burgers wel en niet mogen doen. Ook staat daar keurig in voor welke activiteiten er vergunningen noodzakelijk zijn. In de praktijk blijkt dat sommige vergunningen zelden of nooit aangevraagd worden. Het college van burgemeester en wethouders wil een aantal van die regels schrappen, zodat het leven van de burgers een beetje eenvoudiger wordt.

De leden van de commissie hadden het hele pak papier doorgelezen en kwamen tot de conclusie dat minder regels een goed idee zouden zijn. ,,Ik las dat burgers de plantsoenen niet mogen betreden. Gaat dat nou niet een beetje ver?'', vroeg Van Deelen van de SGP zich af. ,,Het lijkt misschien knullig, maar dit voorschrift is nuttig'', vertelde ambtenaar Niermeijer. ,,Zo kunnen we mensen aanpakken die groen vernielen. Als we dat via de APV kunnen regelen moeten we het vooral niet ingewikkelder maken.''

advertentie
advertentie