Actie voor een droomtuin

Nieuws

RENSWOUDE - De bewoners van zorgwoning De Kleine Meent kunnen zich verheugen op een mooie zomer. Een actiecomité gaat namelijk de tuin rond de zorgwoning opknappen. Deze tuin is heel belangrijk voor de ouderen, want hij helpt hen om zich thuis te voelen en om herinneringen op te halen.

Zorgwoning De Kleine Meent is een woning te Renswoude, waar sinds tien jaar zes ouderen wonen en zorg ontvangen onder verantwoordelijkheid van IntraZorgplus locatie de Meent. Om het huis ligt een flinke tuin, die voor de bewoners heel belangrijk is. Een tuin biedt veel mogelijkheden om zich het verleden te herinneren. Men herkent de bloemen, ruikt de geuren en de verhalen van vroeger komen weer boven. Deze gevoelens en herinneringen hebben alles te maken met zich “thuis” voelen, een van de belangrijkste doelstellingen van De Kleine Meent. Het probleem is echter dat de tuin niet voldoet aan de behoeften van de bewoners. De tuin is kaal, er zijn wat perken met struiken, er is een grasveldje en een terras van stoeptegels. De tuin is slecht toegankelijk en nodigt niet uit om daar bij mooi weer in te zitten of wandelen. Er is onvoldoende beschutting. De wind blaast om het huis, waardoor de bewoners vaak niet verder komen dan de terrasdeur.

Om een grote wens van de bewoners in vervulling te laten gaan, is er een klein comité opgericht. Zij willen ervoor zorgen dat de tuin een echte tuin wordt, waar de bewoners van kunnen genieten. Het comité benadert bedrijven, winkeliers, de gemeente en burgers uit Renswoude, die De Kleine Meent een warm hart toedragen. Verschillende bedrijven en instanties hebben al materialen of hulp toegezegd. Zo heeft de gemeente Renswoude een schuifpui ter beschikking gesteld, zodat de tuin ook met een rolstoel goed toegankelijk wordt. Maar om de tuin echt op te knappen, is er nog veel meer nodig.

Sponsoractie

Aad van Poppelen, vrijwilliger in De Kleine Meent en zelf rolstoelafhankelijk, gaat voor de tuinactie handbiken. Aad gaat hiervoor in de laatste week van juli deelnemen aan de rolstoelfiets vierdaagse te Delden. Hij zal ook u mogelijk benaderen om hem te sponsoren. Het door hem bij elkaar gefietste bedrag komt ten goede aan de tuin van zorgwoning De Kleine Meent. U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer 12.76.55.662 onder vermelding van ‘tuinactie De Kleine Meent’.

Wilt u ook op een of andere wijze iets voor De Kleine Meent doen, of wilt u misschien vrijwilliger worden? Wilt u de bewoners helpen de nieuwe tuin te verzorgen of met hen wandelen? Dan kunt u vragen naar Yvonne van Reenen of naar Ruud Hazeleger. Zij coördineren de tuinactie van de zorgwoning. Tel. 0318 – 584 444.

advertentie