Tasjesrover actief

11 juni 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO – Meerdere inwoners van Amersfoort en Leusden zijn de afgelopen anderhalve maand slachtoffer geworden van het optreden van een brutale tasjesrover. De politie adviseert om tijdens het fietsen de portemonnee of handtas onder of in de kleding mee te nemen en niet (zichtbaar) in bijvoorbeeld een fietstas of achterop de bagagedrager te vervoeren.

Tussen 29 april en 3 juni zijn zeven inwoners van Amersfoort en Leusden het slachtoffer geworden van een brutale tasjesroof waarbij in vrijwel alle gevallen de onbekende verdachte naast het slachtoffer kwam fietsen en de tas, al rijdende, uit de fietstas of vanaf de fiets meenam. De diefstallen vonden plaats op de Havik, de Leusderweg, de Boldersstraat, de Magelhaenstraat, de Bisschopsweg , de Printerweg in Amersfoort en het Hoefijzer in Leusden.

In enkele gevallen konden de slachtoffers een signalement verstrekken. Het betreft een verdachte van ongeveer 1.65 à 1.70 meter lang, met een lichtgetint uiterlijk en kort (mogelijk opgeschoren) donker haar. In één geval droeg de verdachte een wit petje op het hoofd.

Aan getuigen van een beroving of aan slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

advertentie
advertentie