Prijzenregen Doto in thuiswedstrijd

24 juni 2008 om 00:00 Nieuws

Er waren een heleboel deelnemers variërend van de leeftijd 6 tot en met 19 jaar!. De deelnemers worden vooraf ingedeeld op leeftijd en niveau. Er werd geturnd op vier onderdelen. Dit waren de brug, de balk, de lange mat en de sprong. De dag begon om kwart voor negen met de jongste deelnemers en de laagste niveaus. De recreatiemeisjes hebben alleen deze ene wedstrijd per jaar. Voor veel meisjes was dit dus hun eerste wedstrijd. Ze waren daarom ook best zenuwachtig zeker omdat een jurylid de verrichtingen beoordeeld. De dag was verdeeld in vier wedstrijdrondes. Per leeftijdscategorie en niveau was er een wedstrijdronde. De jongste deelnemers waren ´s morgens aan de beurt en ´s middags de oudere meisjes.

SCHERPENZEEL - Afgelopen zaterdag werden er de onderlinge wedstrijden van het turnen gehouden. Deze wedstrijden werden door Doto georganiseerd dit jaar en vonden dan ook plaats in De Heijhorst. De verenigingen die meededen waren Longa uit Woudenberg, Avanti uit Achterveld, Impala uit Leusden en Doto uit Scherpenzeel. Deze wedstrijden waren voor de meisjes die recreatief turnen.

Het was zeer opvallend dat een groot deel van de prijzen naar de deelnemers van DOTO ging. Hieronder worden de Scherpenzeelse turnsters genoemd die allemaal een eerste prijs wonnen. In de categorie 6 tot en met 8 jaar, niveau 17, won Anne Lotte van de Veer. In de categorie 7 en 8 jaar, niveau 16, won Merith Erisman. Wenneke van der Veen zegevierde in de categorie 9 tot en met 11 jaar, niveau 16.

Een andere turnster van Doto, Lisette Roffel, had de hoogste score in de categorie 10 tot en met 13 jaar, niveau 15 In de categorie 7 tot en met 9 jaar, niveau 14 was Angela Blom de beste. Tamara Klomp wist de overwinning te boeken in de categorie 10 tot en met 11 jaar, niveau 14. De laatste turnster van Doto met een zege was Melanie de Jong. In de categorie 8-10 jaar, niveau 13 greep zij de winst. Al met al een succesvolle dag voor de recreantengroep en voor trainster Wilma den Boer. Met de uitstekende prestaties en de goede organisatie gaf Doto een mooi visitekaartje af.

Seizoensafsluiter

Na afloop werd er voor de Turnselectie van Doto ook nog een onderlinge wedstrijd gehouden. Tevens was dit voor hen een mooie afsluiting van hun turnseizoen. Melissa Vermeer won hierbij de eerste prijs. Bij de wat oudere meisjes kwam Annet Lagemaat als beste uit de bus.

advertentie
advertentie