Echte eierverkopers in de dop

12 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Iedere zaterdagochtend pakken de jongens hun skelter en worden er diverse trays met eieren in de aanhangwagen geladen. Dan kunnen ze op pad. Hun werkterrein is de wijk Spikhorst.

Met de skelter volgeladen met trees de wijk in RENSWOUDE - De geest van de echte ondernemer stroomt bij Bart (12)en Daan (11) Vlastuin uit Renswoude zeker door de aderen. Iedere week trekken ze erop uit om de eitjes van de kippen van hun ouders te verkopen.

,,We hebben een vaste route,’’ legt Daan uit. ,,Bij ons aan de Kerkstraat hebben we genoeg kippen, namelijk 40.000.’’ ,,Iedere dag hebben we thuis wel zo’n 38.000 eieren’’, vult Bart aan. De vakantietijd is voor Bart en Daan niet de beste periode van het jaar, dat wordt al snel duidelijk. Omdat er minder mensen thuis zijn vanwege de vakantie verkopen ze ook minder.

Daan: ,,Maar rondom de verschillende feestdagen zijn echt goede dagen voor ons. En Pasen is echt een toptijd.’’

De jongens zijn iedere zaterdag toch wel zo’n ruim twee uur bezig met het verkopen van de eieren. Bart: ,,De prijs bedraagt momenteel 12 ct per stuk. Wij krijgen voor ons werk ook een kleine bedrag per ei. Gelukkig gaan er onderweg nooit eieren kapot. Ik hoop dat veel mensen dit artikel lezen. We kunnen nog best wat klanten gebruiken en willen best wel meer eieren aan de man brengen. Wie een lekker vers eitje wil kan ons altijd aanspreken. Dan komen we gewoon elke week langs om te vragen of men nog eitjes wil.’’

Bart en Daan kruipen weer op hun skelters met aanhangwagen waarin de eitjes staan om zo de rest van de klanten nog even van verse eitjes te voorzien. De jongens hebben mazzel, het is vandaag mooi weer. ,,Dat is niet altijd het geval. Maar als het regent gaan we ook hoor,’’ zeggen Bart en Daan.

advertentie
advertentie