Groentechniek opkomende markt

9 september 2008 om 00:00 Nieuws

Van Egdom werkte vroeger als monteur in de landbouwmechanisatie. Naast zijn huidige werk was het maken van een trekker altijd een welkome afleiding. Regelmatig kwam er ook iemand met een kapotte grasmaaimachine, motorzaag. ,,Als het op je pad komt moet je er ook iets mee gaan doen”, legt Van Egdom uit als hem wordt gevraagd waarom hij in de groentechniek is gegaan. ,,Het is een opkomende markt. Veel boerenbedrijven verdwijnen en die percelen worden bebouwd. Grotere tuinen moeten worden onderhouden en in die materialen kan ik voorzien.”

Van Egdom start bedrijf in land- bouwmaterialen RENSWOUDE - Op de grens tussen Renswoude en Veenendaal, aan de Munnikenweg ligt Van Egdom Groentechniek. Eigenaar Cor van Egdom besloot een half jaar geleden voor zichzelf te beginnen. Met zijn technische achtergrond en interesse in machines was het een kleine stap richting de groentechniek.

door Simone Beijer

Door zijn ervaring biedt Cor zijn klanten meer dan alleen de verkoop van machines en losse onderdelen. Hij zorgt desgewenst ook voor het onderhoud en/of de reparatie van alle merken machines. ,,Verkopen kan iedereen. Maar de liefde voor het vak maakt dat ik repareren en dus service bieden hoger in het vaandel heb staan, dan alleen zomaar iets verkopen”.

Van Egdom verhuurt ook verticuteermachines en houtklovers. Voor vaste klanten is de verhuur van deze machines gratis.

Het afwisselende werk ligt van Egdom goed. ,,De ene keer repareer in een landbouwwerktuig voor een boer, de andere keer een zitmaaimachine of een motorzaag. Het is iedere keer weer een uitdaging om een apparaat weer draaiend te krijgen”.

Van Egdom werkt samen met De Groene Kracht, een inkooporganisatie van tuin- en parkonderhoudmachines. Zij voeren het eigen merk Sentar. De prijs-kwaliteitverhouding van dit merk is goed. Want als van Egdom iets belangrijk vind, is dat men waar voor zijn geld krijgt. ,,Dat verwacht ik zelf ook als ik wat koop, dus dat wil ik de klant ook bieden,” is zijn kordate uitleg.

Groentechniek is een breed begrip. Van Egdom verkoopt zitmaaimachines of robotmaaiers voor de grotere tuinen, maar ook bosmaaiers, motormaaimachines en de gewone handmaaimachines. Niet alleen voor het grasonderhoud, maar ook voor heggenscharen, motorzagen, bladblazers etc kan met terecht bij Van Egdom. ,,De hele tuin kan onderhouden worden met machines uit mijn assortiment”.

Wie bij van Egdom achterom rijdt ziet al snel verschillende skelters op het terrein staan. In allerlei soorten en maten van het merk Berg. Cor verkoopt alleen dit merk omdat een Berg skelter volgens hem het lichtste trapt en loopt, wat uiteraard belangrijk is voor kleine kinderen. ,,Een skelter hebben is leuk, maar het is natuurlijk de bedoeling dat de kinderen er veel en goed op kunnen rijden.

Van Egdom Groentechniek is gevestigd aan de Munnikenweg 155 te Renswoude. Open: woensdag en donderdag van 18.30 tot 21.00 uur. Vrijdag 8.00 tot 21.00, zaterdag 8.00-16.00 uur. Voor informatie kan men altijd bellen met 0318 - 517879.

advertentie
advertentie