85 renners bij toertocht

9 september 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Het Scherpewoud organiseerde afgelopen zaterdag de laatste toertochten van het wegseizoen: het Rondje Doorwerth en de Herfsttocht. Naarmate het later op de ochtend werd, hoe meer renners zich meldden aan de inschrijftafel van het echtpaar Meffert. Startplaats was de kantine van Valleivogels. In totaal stapten 85 rijders op de fiets, waarvan verreweg het grootste deel koos voor het Rondje Doorwerth. Twaalf deelnemers volgden de route van de Herfsttocht, die een lengte had van 58 kilometer.

In beide tochten moesten de renners de kuiten flink aanspreken. Het retourtje naar Doorwerth voerde de fietsers onder meer over de Amerongse en de Wageningse Berg. Het Rondje Doorwerth was 110 kilometer lang. De renners legden de afstand af onder een aangenaam zonnetje. De organisatie die in handen was van Het Scherpewoud, mocht na afloop tevreden zijn.

Na zaterdag organiseert het Scherpewoud geen toertochten op de weg meer in 2008. Op zaterdag 27 december vindt de Eindejaarstocht plaats. Traditiegetrouw wordt deze tocht op de mountainbike afgelegd.

advertentie
advertentie