Open Toernooi senioren bij De Bree

9 september 2008 om 00:00 Nieuws

,,In Amersfoort wordt er wel hoger gespeeld dan categorie 4, maar verder wordt er in de regio niet op dit niveau getennist. Het is daarom leuk dat we een herendubbel op dit niveau kunnen organiseren”, vertelt Werner Dornbos, lid van de toernooicommissie. Samen met zes andere tennisliefhebbers wordt het Open Toernooi georganiseerd. Ongeveer vijftig procent van de tennissers zijn ook lid van tennisvereniging De Bree. De rest van de deelnemers komt uit de wijde regio.

SCHERPENZEEL - Het jaarlijkse Open Toernooi bij tennisvereniging De Bree is in volle gang. Vanaf afgelopen zaterdag strijden 183 tennissers om de zeges in de verschillende categorieën. Nieuw bij het Open Toernooi is dat er een herendubbelspel gespeeld wordt op spelniveau categorie 4.

door Edward Doelman

Aan het seniorentoernooi heeft sponsor Tekelenburg & Advocaat zijn naam verbonden. De toernooicommissie vindt naast het sportieve gedeelte ook gezelligheid belangrijk. Elk jaar wordt daarom een thema voor het toernooi bedacht. ,,We hebben het thema dit jaar gelinkt aan de sponsor. Omdat advocaat ook geel is, hebben we ervoor gekozen om alles in gele kleuren aan te kleden. Het lijkt hier nu wel Pasen”, vertelt Dornbos. Naast alle gele slingers die het clubhuis sieren, krijgen alle deelnemers een gele sleutelhanger ter herinnering. Daarnaast staat bijvoorbeeld een bak met gele snoepbanaantjes opgesteld bij de toernooitafel. ,,Mensen komen van heinde en verre hierheen voor de banaantjes”, grapt Dornbos.

,,De gezelligheid is heel belangrijk. Elke tennisser wil natuurlijk zo ver mogelijk komen in het toernooi, maar het moet wel leuk blijven en niet ten koste van alles gaan”, vult commissielid Andy Advocaat verder aan.

Liever geen poules

In totaal worden deze week in zeventien categorieën gespeeld. ,,We proberen zo veel mogelijk in schema’s te spelen. Hoe meer deelnemers we hebben voor een categorie, hoe makkelijker dat is. Maar soms hebben we voor een categorie te weinig deelnemers om een knock-outsysteem samen te stellen. Dan maken we ook poules”, leggen beide commissieleden uit. ,,Maar we vinden knock-outschema’s de meest sportieve oplossing. Dan speel je ook geen wedstrijden, als je er al eerder twee verloren hebt, die niets meer om het lijf hebben.”

Het Open toernooi vindt tot aanstaande zondag plaats.

advertentie
advertentie