RABO DIDOVO volleybaltoernooi

16 september 2008 om 00:00 Nieuws

Vergeleken met de eerste wedstrijd had trainer Michael van den Berg zijn team op diverse plaatsen gewijzigd. Gert Jan van Essen mocht onder de lat plaats nemen. Johan de Vries nam nu de rechtsbackpositie voor zijn rekening en Danny Schuttler mocht het team op het middenveld versterken.

Scherpenzeel krijgt geen loon naar werken SCHERPENZEEL – Het vernieuwde sportpark De Bree-West was het strijdtoneel voor de wedstrijd Valleivogels – CDN. De thuisploeg had vanaf het begin van de wedstrijd de regie in handen en via doelpunten van Collin Oosterholt (3x) en Remco van Ginkel werd een verdiende 4-2 overwinning behaald.

door Martin Veenendaal

Valleivogels had na de wedstrijd tegen ASC Nieuwland wat recht te zetten en begon vol overtuiging aan de wedstrijd. Binnen één minuut kon doelman Edwin Evers al de gang naar het net maken. Johan de Vries kroop voor zijn man en bracht de bal bij Sharlo Galmo. Galmo had oog voor zijn medespeler en Collin Oosterholt gaf de CDN-doelman het nakijken 1-0.

Dit doelpunt smaakte naar meer en na negen minuten moest het scorebord weer bijgewerkt worden. Peter Westerhuis kon via een een mooie actie de achterlijn halen. De voorzet die volgde werd door Collin Oosterholt op mooie wijze tegen de touwen gekopt: 2-0.

CDN moest nu ook kiezen voor het aanvallende voetbal en dit had bijna resultaat. Via een verdedigende sliding bracht Johan de Vries de bal bij Kevin van Woudenberg. De inzet van Van Woudenberg verdween via de lat over het doel van Van Essen. De “vogels” hielden het heft in handen en kregen kans op kans. Sharlo Galmo had een mooie actie in huis, maar wachtte te lang om de trekker over te halen. Schoten van Remco van Ginkel en Collin Oosterholt hadden niet het gewenste resultaat. Zes minuten voor het rustsignaal maakte de ploeg uit Driebergen de aansluitingstreffer. In een spaarzame aanval kreeg Ali Alka het op zijn heupen. Op de rand van het zestienmetergebied speelde hij twee verdedigers mooi uit en de goed geplaatste lob verdween over doelman Gert Jan van Essen: 2-1.

Marge vergroot

Valleivogels was niet onder de indruk en kon in de blessuretijd van de eerste helft de marge weer vergroten. De voorzet kon door Collin Oosterholt in het doelgebied gekopt worden. Remco van Ginkel was daar het snelste bij en kon van dichtbij keeper Evers passeren.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer, maar na vier minuten moest Wilco Nap noodgedwongen wisselen. Verdediger Ferdi van Ginkel haalde Ali Alka onderuit en kreeg hiervoor een terechte gele kaart. Alka viel echter zo ongelukkig dat hij met een schouderblessure het veld moest verlaten. Whitney Isebia was zijn vervanger. Het team van trainer Van den Berg kreeg via Sharlo Galmo nog een goede mogelijkheid, maar doelman Evers kon redding brengen en een kopbal van Collin Oosterholt verdween naast het vijandelijk doel. Beide trainers brachten verse krachten in het veld om te kijken of hiermee nog wat te halen viel. Aanvoerder Peter Westerhuis verliet na 63 minuten het veld. Izo Scopic was zijn vervanger. Met nog een kwartier te spelen probeerde CDN het tij nog te keren en Wilco Nap bracht Stefan van de Berg en Robbin Geerding voor Michel Hoekstra en Gerwin van der Klift. Bij Valleivogels kwamen Stefan Plantinga en Gert van Essen voor Ferdi van Ginkel en Rachid Lary.

In de blessuretijd kregen de supporters van beide ploegen twee doelpunten te zien. Een prachtig afstandsschot van invaller Robbin Geerding verdween achter de verbouwereerde doelman Van Essen. Valleivogels stelde direct orde op zaken en Collin Oosterholt kon, op aangeven van Sharlo Galmo, zijn derde treffer maken: 4-2.

Zaterdag 20 september treden de Scherpenzelers aan in een uitwedstrijd tegen Benschop. De aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

SCHERPENZEEL – Met de puntendeling tegen Benschop kreeg Scherpenzeel zaterdag te weinig loon naar werken. Het grote overwicht in de tweede helft kon de ploeg niet omzetten in een overwinning, waardoor de ploeg niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.

door Henk Wagensveld

Trainer Hof kon nagenoeg over een fitte selectie beschikken, alleen Menno Hoefakker was absent met een blessure. Scherpenzeel begon sterk aan de wedstrijd en na acht minuten hadden de BlauwWitten al op voorsprong kunnen komen, maar het schot van uitblinker Frans Veldhuizen spat uiteen op de lat. Ook de kansen die erop volgden werden niet benut, waardoor Benschop in de wedstrijd bleef.

Het eerste wapenfeit van de bezoekers was op het half uur een schot in het zijnet van Sebastiaan de Winter. Deze Sebastiaan de Winter was er uiteindelijk wel verantwoordelijk voor dat Scherpenzeel kort voor de rust op achterstand kwam hij met een halve omhaal uit een corner de bal achter Sjoerd van Elst schoot. Maar lang genoot Benschop niet van deze voorsprong. Nog géén minuut later wist Jouke van Elst de diepgaande Robbert Vlaanderen te bereiken, die simpel de keeper omspeelde en de 1-1 ruststand binnenschoot.

Slap verdedigen

Direct na de pauze kreeg Daniel Willekes de kans om Benschop naar een voorsprong te schieten. toen Joshua Cozijnsen een bal volledig verkeerd beoordeelde, maar de aanvaller stuitte op keeper Van Elst. Twee minuten later schoot Willekes alsnog de 1-2 binnen door slap verdedigen van Scherpenzeel.

Er brak een fase aan waarbij Benschop werd vastgezet op eigen helft en Scherpenzeel het spel dicteerde, maar het duurde tot de 57e minuut alvorens dit overwicht werd uitgedrukt in de terechte gelijkmaker. Een vloeiende aanval over de linkerzijde bracht Rob van Kommer vrij voor de keeper en met een mooie curve verschalkte hij keeper Lekkerkerker.

De fase die vervolgens aanbrak was het Scherpenzeel wat de klok sloeg. Benschop probeerde met lange ballen de voorwaartsen nog te bereiken maar slaagde daar niet meer in. De kansen voor Scherpenzeel volgden elkaar in rap tempo op, maar dat laatste zetje was Scherpenzeel blijkbaar niet gegund.

Ondanks het gelijkspel mag Scherpenzeel terug kijken op een zeer goede wedstrijd, waarin het heeft laten zien mee te kunnen in deze klasse. Maar wat dit allemaal waard is geweest zal volgende week blijken als de derby in en tegen Woudenberg op het programma staat.

SCHERPENZEEL – De zondagsectie van de v.v. Scherpenzeel heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In Werkhoven was Aurora met 4-1 te sterk.

door Henk van den Berg

Opvallend is de gelijkenis met vorige week toen de blauw/witten ook met 4-1 verloren, maar toen van SCH. Want ook nu zorgde Henny Veldhuizen voor de Scherpenzeelse treffer. De speler schoot een vrije trap in het begin van de tweede helft keurig binnen; 2-1.

Hierna wilden de bezoekers doordrukken, maar een discutabele beslissing van de scheidsrechter leidde de definitieve nederlaag in. Een schot van de thuisclub werd van richting veranderd. Waar iedereen aan een hoekschop dacht, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Hij constateerde als enige in het veld een handsbal. De penalty werd benut waardoor Scherpenzeel weer tegen een marge van twee treffers aankeek; 3-1.

Deze klap kwam de jonge spelersgroep niet meer te boven. Tien minuten voor tijd incasseerde Henk van den Berg nog een rode kaart. De laatste man ging iets te onbesuisd een duel met zijn tegenstander aan. Het is de eerste directe rode kaart die Van den Berg in zijn loopbaan ontving.

De nederlaag tegen Aurora biedt zeker perspectief voor de nabije toekomst. Deze week melden zich weer een paar nieuwe spelers op de training. Mogelijk dat zij voor een extra kwaliteitsimpuls kunnen zorgen.

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE/WOUDENBERG - Het RABO DIDOVO is een toernooi voor de jeugd van de drie volleybalverenigingen Set Up’69, Renswouw en Woudenberg.

Na het succes van de drie voorgaande jaren wordt het toernooi wederom in de herfstvakantie gehouden op vrijdag 17 oktober in de Heijhorst te Scherpenzeel.

Vorig jaar heeft Set up’69 het toernooi gewonnen en mag nu aan het eigen publiek laten zien of zij dit ook in eigen huis kunnen herhalen. ’s Ochtends spelen de mini’s, dit is de leeftijd van 6 tot 11 jaar en s’middags speelt de ABC jeugd in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het blijft altijd een spannende strijd tussen de drie dorpen, dus kom kijken, ook degene die niet volleybalt is van harte welkom en kan zien of deze sport iets voor hem/haar is.