Van dochter op moeder bij Tessa’s dierenspeciaalzaak

30 september 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL – Tessa’s dierenspeciaalzaak opent op 1 oktober haar deuren van de nieuwe winkel aan Oosteinde 139. En dat is niet de enige verandering. Dochter Tessa draagt de winkel per die datum over aan haar moeder Gerry van Hardeveld. Tessa is inmiddels zelf moeder van twee en de combinatie met de winkel is dan niet ideaal. Moeder Gerry viel al regelmatig in in de winkel en is dan ook zeker geen onbekende voor de klanten. Dochter Tessa blijft bij drukte of vakantie invallen in de winkel en ook medewerkster Swanet is er regelmatig te vinden.

Vijf jaar lang was Tessa’s gevestigd aan de Dorpsstraat, nu de huurperiode afloopt werd uitgekeken naar een andere lokatie. Die is gevonden op de hoek Dorpsstraat/Oosteinde. Van Hardeveld: ,,De winkelruimte is wel wat kleiner maar ik heb er een magazijn met keukentje achter bijgekregen. En wat parkeerruimte voor de deur betreft is de nieuwe lokatie een stuk beter”. Enthousiast vertelt Gerry van Hardeveld over de producten die Tessa’s dierenspeciaalzaak te bieden heeft. Voeding voor honden, katten, vogels en vissen. Een bonte verzameling van honden- en kattenhalsbanden en riemen. Zelfs met blingbling letters om de naam van de hond of kat duidelijk op de halsband te laten zien. Konijnen-, cavia- en kippenvoer is in zakken van 1 tot 25 kilogram verkrijgbaar. Niet alleen de voeding is in ruime mate verkrijgbaar, Tessa’s biedt ook levende koopwaar. Hamsters, vogels, muizen, vissen en ook konijnen en cavia’s zijn te bewonderen en uiteraard te koop.

In deze wintertijd biedt Van Hardeveld cadeaupakketten met wintervogelvoer en vogelhuisjes aan. Mezenbollen, pindaslingers en gierst wordt in een pakket gecombineerd met een houten vogelhuisje. Nu de centrale verwarming weer aangaat, stijgt de vraag naar antivlooiendruppels ook. Door de warmte in huis kunnen eventueel aanwezige vlooieneitjes uitkomen.

Wie net een pup heeft aangeschaft, kan bij Tessa’s een bench huren of kopen. ,,Om een puppy zindelijk te maken is een bench een handig hulpmiddel. Maar wanneer je de bench na de puppytijd niet meer wilt gebruiken, is het ideaal om bij ons tijdelijk een bench te huren. In alle maten heb ik ze. Uiteraard kan men na de huurperiode de bench ook kopen” aldus Van Hardeveld.

De heropende dierenwinkel is op maandagmiddag, woensdag, vrijdag en zaterdag geopend.

advertentie
advertentie