SOS-dag brengt 6300 euro op

7 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De Stichting Vrienden van de SOS is in het leven geroepen om de SOS te helpen met financiën van activiteiten, onder meer door het organiseren van een jaarlijkse sponsordag en een grote verloting. Zaterdag opende Wim Schimmel, voorzitter van de Vrienden van de SOS de sponsordag. Schimmel vertelde kort waarom de sponsordag nodig is. ,,Velen van u hebben vorig jaar, sommigen zelfs jarenlang, met enthousiasme uw medewerking verleend. Daarom durven wij het als bestuur aan weer een sponsordag te organiseren,” complimenteerde de voorzitter alle vrijwilligers. Schimmel stelt ,, Plezier is de basis van vrijwilligerswerk, dan geeft het ook energie.”

Tientallen vrij- willigers dragen steentje bij SCHERPENZEEL – De Stichting Ouderen Scherpenzeel – Renswoude (SOS) biedt senioren diverse ontspanningsactiviteiten en de mogelijkheid om dagelijks een warme maaltijd aan huis bezorgd te krijgen. Een aantal activiteiten wordt echter niet of nauwelijks door de overheid gesubsidieerd. De opbrengst van de sponsordag 2008 is € 6.300,--, inclusief de loten.

door Lies Waterlander

Tientallen vrijwilligers zetten zich weer in voor de sponsordag, zij verrichten handenvol werk. De voorbereidingen namen al heel wat tijd in beslag. Heel veel prijzen werden keurig ingepakt voor het enveloppenspel en de kraam waar men een nummer kon trekken.

Vriendelijke dames nodigden bezoekers uit om te raden naar het gewicht van de fruitmand, de totale prijs van de boodschappenmand of een gokje te wagen voor het diner voor twee. De SOS handwerkclub bood de mogelijkheid haar handvaardigheidproducten te kopen. Mooie kindertruien, gehaakte kleedjes, pannenlappen en dergelijke. De kaarten van de Creatieve groep dames waren kleine kunstwerkjes. En vanzelfsprekend verdrongen boekenliefhebbers zich, vooral het eerste uur, rond de honderden boeken om juist dat ene gewenste exemplaar te bemachtigen of een boek van een geliefde schrijver.

Buiten waren kleurige tulpen bevestigd aan palen, de tulpen wezen op de mogelijkheid bloembollen te kopen op de sponsordag. Veel bollen van kwekerij Davelaar zullen in het voorjaar de tuinen sieren. De stenen bij de grote en kleine sjoelbak gleden regelmatig naar wel of geen hoog puntenaantal.

De dames T. Seijdell-Valkenburg en H. Inkenhaag – Helms toonden in de hal hun talent op het gebied van schilderen en aquarelleren.

Aan het eind van de sponsordag trok Wim Schimmel de prijzen van de grote loterij en hij bedankte een aantal sponsors: firma van Loenen, Renswoude; VOA, Scherpenzeel; supermarkt de Golff Arnold van Beek, Renswoude; restaurant de Kromme Hoek, Scherpenzeel bouwbedrijf Osnabrugge, Scherpenzeel; bloembinderij de Kaardebol, Scherpenzeel; en bloembollenkwekerij Davelaar van de firma Heemskerk uit Woudenberg. Ook ging dank uit naar alle overige bedrijven/instellingen welke prijzen beschikbaar hebben gesteld. Tot slot bedankte Schimmel de directie van het Huis in de Wei voor het beschikbaar stellen van de locatie en alle vrijwilligers voor hun inzet.

advertentie
advertentie