Bloedsuikerprikdag

Nieuws

SCHERPENZEEL - Vorig jaar hebben 132.000 mensen, in vier weken tijd, hun bloedsuiker laten testen in de Nederlandse apotheken. Van hen had 7,5% een verhoogde bloedsuikerwaarde. Dit is een reden waarom Apotheek Scherpenzeel weer een bloedsuikertest-dag organiseert.

Op donderdag 27 november wordt de bloedsuikertest weer gehouden in Apotheek Scherpenzeel aan de Marktstraat. Op deze dag kunt u zonder afspraak uw bloedsuikerwaarde kosteloos laten testen tussen 9.00 en 17.30 uur.

Diabetes mellitus (type 2) komt steeds vaker voor. Het is één van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid in de toekomst. Een vroegtijdige behandeling van diabetes leidt tot een aanzienlijke kleinere kans op complicaties. Het is dus van belang om mensen die een verhoogd risico lopen op diabetes type 2 vroegtijdig op te sporen.

Deze dag wordt georganiseerd door Apotheek Scherpenzeel in samenwerking met onder meer de Nederlandse Diabetes Federatie (waarin het Diabetes Fonds, de Diabetes Vereniging Nederland, huisartsen, diabetesverpleegkundigen en diëtisten vertegenwoordigd zijn).

De bloedsuikertest is met name bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op diabetes type 2. Daarom is het de bedoeling dat iedereen van tevoren de risicotest van ‘Kijk op Diabetes’ invult. Dit kan in de apotheek, waar de risicotest ligt, of op www.kijkopdiabetes.nl. Heeft u een verhoogd risico, dan kunt u door middel van een klein vingerprikje de bloedsuikerwaarde gratis laten testen in de apotheek. De uitslag van de bloedsuikertest geeft slechts een indicatie.

Staat u al onder controle( bijvoorbeeld bij uw huisarts) in verband met diabetes, dan is meedoen met deze bloedsuikertest overbodig.

Voor deze en nog meer informatie kunt u ook kijken op www.apotheekscherpenzeel.nl

advertentie