Jonge natuurfotografen gezocht

16 juli 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - In samenwerking met het Museon organiseert de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF) de WNF-Ranger Photo Award 2009. Deze fotowedstrijd daagt kinderen tot en met 15 jaar uit om vóór 27 september 2009 hun mooiste natuurfoto in te sturen. De hoofdprijs is de WNF-Ranger Photo Award 2009 en een Panasonic Lumix fotocamera. De veertig beste inzendingen worden tentoongesteld in het Museon in Den Haag.

De WNF-Ranger Photo Award 2009 wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Vorig jaar ontvingen de WNF-Rangerclub en het Museon ongeveer 4.000 foto’s. Ook dit jaar verwachten de organisatoren weer veel mooie en bijzondere natuurfoto’s. Op de foto mag een natuurlandschap of een wild dier (geen huisdier) staan. De foto kan overal en in elk jaargetijde gemaakt zijn: tijdens wintersport of zomervakantie of tijdens een doordeweekse dag in de eigen omgeving. Kinderen kunnen hun foto uploaden via de site www.rangerclub.nl/photoaward

Een deskundige jury nomineert uit alle inzendingen de veertig mooiste natuurfoto’s en maakt op 21 november 2009 in het Museon bekend welke jonge fotograaf zich de winnaar mag noemen van de WNF-Ranger Photo Award 2009. In de jury zit dit jaar in ieder geval de winnaar van vorig jaar, Timo Frionnet, Koert-Jan de Bruijn, presentator van het tv-programma Rangers!, en Willem Kolvoort, professioneel natuurfotograaf. De genomineerde foto’s worden van 21 november tot en met 6 maart tentoongesteld in het Museon in Den Haag. Op de openingsdag vindt de prijsuitreiking plaatst en opent de winnaar de expositie.

Behalve de eerste prijs (Award en een Panasonic Lumix fotocamera) zijn er nog meer prijzen te winnen. De winnaar van de tweede prijs krijgt een Nintendo DSi. De derde prijs is een spellenpakket. Ook kunnen kinderen kans maken op de Publieksprijs. De veertig genomineerde foto’s worden begin november op de website van de WNF-Rangerclub geplaatst. Bezoekers aan de site kunnen gedurende een aantal weken stemmen op hun favoriet. De maker van de foto met de meeste stemmen wint de Publieksprijs en gaat naar huis met een Survivalpakket.

De spelregels en meer informatie over de WNF-Ranger Photo Award 2009 staan op www.rangerclub.nl/photoaward

advertentie
advertentie