Heel veel hartjes voor weeskinderen

30 juli 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Bijna 5 jaar geleden, op 2e Kerstdag 2004, werd Zuid-Oost Azië getroffen door de tsunami. In februari 2005 vertrok een groep vrijwilligers waaronder de Woudenbergse Ida Kuipers-Dietznaar naar Sri Lanka om daar te werken aan het weeshuis, opgericht op initiatief van Marja van Leeuwen. Het weeshuis wordt geleid door Srilankaanse mensen volgens de srilankaanse cultuur, met financiele steun uit Nederland.

Kuipers: ,,Een fantastisch project, waar 150 kinderen kunnen wonen en vele volwassen een baan hebben gevonden. De kinderen hebben een prima huisvesting, scholing en medische zorg, naast het reguliere onderwijs kunnen zij gebruik maken van sportfaciliteiten, computerles, engelse les en kookles, voor de jongens is er een lokaal ingericht waar handvaardigheid en timmerlessen worden gegeven. Het streven is, dat deze kinderen op hun 18e jaar volledig zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren. Aankomende winter ga ik voor de derde keer naar het weeshuis. En ik zou dan zo graag voor elk kind een persoonlijk een cadeau meenemen, uiteraard in overleg met Marja en de manager van het weeshuis. Daarom heb ik een 1000 harten plan bedacht. Voor 2e Kerstdag ga ik 1000 vilten harten maken en verkopen voor 5,00 per stuk. De opbrengst (minus materiaalkosten) gaat geheel naar de kinderen.''

Inmiddels zijn er al 727 harten gemaakt en zijn er 341 verkocht. Belangstellenden kunnen terecht bij Ekelmans Optiek en de Wereldwinkel om een hart te kopen. Ook zullen harten worden verkocht op de zomermarkt van 7 augustus waar een speciale een harten-kraam worden ingericht.

Meer info op: www.weeshuissrilanka.nl.

advertentie
advertentie