‘Gemeente Scherpenzeel loopt geen financieel risico’

13 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel stelt dat met de overdracht van afgebrande Heijhorst geen financieel risico is genomen. ,,We gaan ervan uit dat de uitkering van de verzekering de kosten zal dekken”, aldus adviseur Anton Baarda van de gemeente Scherpenzeel.

Twee dagen na de brand die De Heijhorst verwoestte, vond de officiële overdracht van De Breehoek en De Heijhorst plaats. De gemeente verwierf toen officieel De Heijhorst en de stichting De Breehoek (voorheen De Heijhorst) kreeg het kulturhus in erfpacht.

De gemeente Scherpenzeel inventariseert momenteel de kosten. Daarna starten de onderhandelingen met verzekeringsmaatschappij De Goudse. ,,De Heijhorst was goed verzekerd, dus we gaan ervan uit dat we krijgen waarop we recht hebben en lopen dus geen financieel risico.”

Volgens Baarda is daarom ook niet gesproken over een ontbindingsclausule. ,,Wel zijn de effecten van de brand op het laatste moment geregeld. Als je een afgebrand gebouw overneemt, moet je ervoor zorgen dat de claim richting de verzekeraar overeind blijft.”

De overdracht was ook onvermijdelijk, ook al was De Heijhorst inmiddels afgebrand. Baarda: ,,Uitstel of afstel was geen optie omdat de overdracht onderdeel uitmaakte van de totale deal die de gemeente en de stichting De Heijhorst overeen waren gekomen. Het was een complex aan overeenkomsten, waarbinnen De Breehoek een centrale rol speelde.”

Verzekeraar De Goudse wil niet op de kwestie reageren.

advertentie
advertentie