Set Up’69 wint Rabo Didovo toernooi

27 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Elk jaar hoopt de organisatie dat iedereen meedoet om zo een eerlijk mogelijk onderlinge strijd te krijgen tussen de drie volleybalverenigingen. De mini’s mochten als eerste strijden om de eerste plaats. Ze begonnen gelijk om 10.00 uur met de wedstrijden en twee uur later was bekend wie zijn buren het nakijken heeft gegeven.

SCHERPENZEEL - De volleybalverenigingen Renswouw, Set Up en Woudenberg streden voor de vijfde keer tegen elkaar in het Rabo Didovo toernooi. De eerste 2 edities zijn gewonnen door Woudenberg, maar de laatste 3 door Set Up uit Scherpenzeel. De Scherpenzelers mogen dan ook de wisselbeker behouden.

Spannend

Set up deed met zes, Renswouw en Woudenberg beiden met 4 teams mee, maar met de rekenkundige Arne van Ginkel van Renswouw in de organisatie is de puntentelling in juiste handen en dan ook helemaal goed gekomen. Set up en Woudenberg gingen gelijk goed van start en zo wisselde de koppositie per ronde en werd dit dus erg spannend. Pas in de laatste ronde werd beslist wie met de beker naar huis mocht gaan. Uiteindelijk trok Set Up aan het langste einde en won de beker van de beste mini’s. Woudenberg en Renswouw kwamen net te kort en eindigde op plaats twee en drie.

De middag stond in het teken van de ABC, dit zijn jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Hier deden 32 teams mee in de strijd om de ABC beker. Indien Set Up de sterkste mocht blijken, mocht zij de wisselbeker mee naar huis nemen. De strijd was net als bij de mini’s ontzettend spannend. Zo was bij de C jeugd Set Up aan de leiding, bij de B-jeugd Woudenberg en bij de A-jeugd Renswouw, maar dit wisselde weer per speelronde, dus kon je er niets van zeggen. Het was Woudenberg die als beste ABC het toernooi won, Set up werd tweede en Renswouw eindigde op de derde plaats.

Meeste punten

De uiteindelijke winnaar met de meeste punten was dan voor de derde keer de Scherpenzeelse volleybalvereniging Set Up. De Scherpenzeelse volleyballers kregen de wisselbeker uitgereikt door de locoburgemeester van Renswoude Didi Dorrestijn, die speciaal hiervoor naar de Hokhorst was gekomen.

Set Up mag de wisselbeker houden en de organisatie gaat op zoek naar een nieuwe wisselbeker voor het volgende Rabo Didovo toernooi, volgend jaar in Woudenberg.

advertentie
advertentie