Doelpunten: Bas Ruitenburg 1-0, Fabian Schaken 2-0, Sander van der Woude 3-0, Ron van Kommer 3-1, Bas Stolwijk 4-1, David Pruim 4-2, Rob va

3 november 2009 om 00:00 Nieuws

DE MEERN - Het was uiteindelijk vergeefse moeite. Manmoedig begon derdeklasser Scherpenzeel in De Meern, duellerend met de gelijknamige club, na de pauze aan een inhaalrace. Het elftal van trainer Eddy Hof keek na de eerste 45 minuten tegen een achterstand aan van 3-0.

De achtervolgingspogingen leken kansloos voor de Scherpenzelers. Maar toen aanvoerder Rob van Kommer voor de ‘blauwwitten’ scoorde, was de thuisploeg ineens niet meer zeker van de winst. Vooral op het middenveld namen de bezoekers het heft in handen. Daar waar zij voor rust juist waren overmeesterd door De Meern.

Pech had Scherpenzeel dat de getoonde veerkracht niet snel een tweede doelpunt opleverde. Maar zelfs toen de gastheren het onderlinge verschil weer naar drie doelpunten hadden getild (4-1), gaf de ploeg van Hof niet op. Die positieve strijdwijze van de Scherpenzelers werd navenant beloond.

David Pruim halverwege de achterstand (4-2), Van Kommer verkleinde deze nog verder tot 4-3.