Zingen ter ere van de Schepper

10 november 2009 om 00:00 Nieuws

Het jubileumnummer vermeldt veel historische gebeurtenissen over repetities, dirigenten en de band tussen koorleden. Con Amore viert het gouden jubileum met een feestelijk concert in de Koepelkerk.

Con Amore viert vijftigjarig bestaan RENSWOUDE - ,,Con Amore wil haar vijftigjarig jubileum op gepaste wijze vieren, op de wijze die bij haar doelstelling past. Een jubileum ‘cum laude’ op de hoge toon van de lofprijzing. Gedenken wordt ook danken. Vanuit het verleden dat achter ons ligt gaan we de toekomst in, belijdend en zingend van geloof, hoop en liefde. Cum laude en Con Amore, de lof des Heeren zij met liefde gezongen”,schreef voorzitter N. Pitlo in het jubileumnummer van de Renswoude de zangvereniging ‘Con Amore’. door Lies Waterlander

Persoonlijke band

Christelijke zangvereniging Con Amore werd vijftig jaar geleden opgericht tijdens een vergadering van een aantal ingezeten van Renswoude. Berend Waarsing en Johan Honders vertellen over ‘hun’ zangvereniging. Beiden zingen graag, daarnaast ervaren zij de persoonlijke band tussen de leden als waardevol. “ Con Amore is niet alleen een zangvereniging maar ook een gezelligheidsvereniging. We kijken naar elkaar om en leven mee met lief en leed. Wanneer je er prijs op stelt zingen wij bij een huwelijk of begrafenis.

Con Amore is niet kerkelijk gebonden, wel dragen wij de christelijke signatuur uit. Iedere repetitie wordt begonnen met het zingen van een psalm en we sluiten de de avond met het zingen van een gezang. Zoals bij een professioneel koor past, moeten de leden zich ook onderwerpen aan ademhalings/ en stemoefeningen. Dan pas wordt er gezongen!

In al die jaren heeft Con Amore een gigantisch repertoire opgebouwd. Per uitvoering wordt bekeken wat wij kunnen bieden. Een muziekcommise bepaalt samen met de dirigent nieuwe werken die we gaan zingen.”

Con Amore zong onder leiding van diverse dirigenten. Joh. Wegen , Henny Pomp, Hans Boelee, Fulps Valstar, Jaap Zwart jr. Albert Brink en vanaf 2002 is Jeanette Roest- van ´t Veldt de gewaardeeerde dirigente.

De zangvereniging kent heel veel trouwe leden. mevrouw H. van Bennekom – Oosterink is een van de oprichtsters van Con Amore en zij is nog steeds lid.

Jubileumconcert

Con Amore zong ook succesvol op diverse concoursen. Een aantal malen per jaar heeft ze een uitvoering op verschillende locaties. Op Tweede Paasdag verleent het koor medewerking aan de Paas-zangdienst van de Hervormde Kerk. Ieder jaar werkt ze ook mee aan de Volkskerstzang. Het eerst grote concert dat eraan komt is het Jublieumconcert 14 november ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 2009. Dit zal gehouden worden in de Koepelkerk. Hierbij treden ook op het kinderkoor De Regenboog, pianist Jaap van Dijk, fluitistes Mirando Delno en Barbara Best en Leander van der Steen, orgel-piano.

Uitgebreide informatie over Con Amore en het jubileumconcert vindt u op de website www.Conamore-renswoude.nl

advertentie
advertentie