Eerstelijnsgezondheidscentrum stap dichterbij

17 november 2009 om 00:00 Nieuws

De overeenkomst werd getekend in bijzijn van raads- en collegeleden en in het bijzonder R.P.H. van den Berg van Mensen bouwen voor mensen, F. Verkerk, projectontwikkelaar, Jan Goed, projectleider en mevrouw S. van der Kamp alsmede huisarts Jos Dirven. ,, We zijn blij dat de intentieovereenkomst om te komen tot de realisering van een 1e lijnsgezondheidscentrum direct getekend gaat worden. Het initiatief hiertoe komt van huisarts de heer Dirven, een zeer lovenswaardig initiatief. Als gemeentebestuur ondersteunen we dit initiatief van harte en faciliteren we dit graag”, sprak burgemeester Schorer. ,,U weet dat het de bedoeling is om dit 1e lijnsgezondheidscentrum te realiseren als onderdeel van het centrumplan. Ook al zou dit centrumplan niet door dan kan het 1e lijnsgezondheidscentrum wel gerealiseerd worden”, voegde de burgemeester eraan toe.

Schorer: ,,Een lovenswaardig initiatief” RENSWOUDE- In de raadzaal van het gemeentehuis werd maandagavond de intentieovereenkomst om te komen tot de realisering van een 1e lijnsgezondheidscentrum officieel getekend.

Heugelijke datum

Huisarts Jos Dirven was blij met zoveel belangstelling bij de ondertekening. Het is een heuglijke datum voor ons en bedenk wel, dat maar liefst negen partijen haast niet kunnen wachten.

Een enkeling had veel haast en heeft elders naar mogelijkheden gezocht, maar gelukkig niet gevonden. In 2005 kwamen partijen voor het eerst bijeen en het is duidelijk dat partijen graag een centrum willen met korte lijnen. Het is dan ook goed dat deze eerste stap, de ondertekening van de intentieverklaring, de nodige aandacht krijgt.

Hierna werden de handtekeningen gezet. Na dit officiële gebeuren was het tijd om een toast uit te brengen.

Nieuw centrum

Op de kop van de Dorpsstraat, de Oude Holleweg en de Taets van Amerongenweg krijgt Renswoude een nieuw centrum met winkels, woningen en voorzieningen. De gemeenteraad heeft in juni 2009 het stedenbouwkundig plan voor het nieuwe dorpscentrum vastgesteld. De gemeente is nu bezig om voor dit plan een ontwikkelaar te selecteren.

In het centrumplan komt ook een eerstelijns gezondheidscentrum (ELGC). Huisarts de heer Dirven heeft enige jaren geleden hiertoe het initiatief genomen. In het gezondheidscentrum komen naast een huisartsenpraktijk en een apotheek verschillende andere zorgaanbieders. Er wordt nog onderzocht of in het gezondheidscentrum ook een nieuwe bibliotheek gevestigd kan worden.

Het gezondheidscentrum is onderdeel van het centrumplan, maar zal als een afzonderlijk bouwproject worden gerealiseerd door Verkerk Ontwikkeling & Participatie uit Zevenaar.

De initiatiefnemers zullen het plan uitwerken en daarna in procedure zullen brengen. Er moet nog heel wat gebeuren en het zal nog wel enige tijd vergen voordat met de bouw kan worden begonnen.

advertentie
advertentie