Volle bak voor jubilerend ATS

1 december 2009 om 00:00 Nieuws

In totaal bezochten ongeveer 250 bezoekers de eerste voorstelling. ,,Zo’n volle bak is lekker. Daar boffen we mee”, wist Henk Schoonhoven uit ervaring. Toen ATS nog in De Heijhorst speelde, was de toneelvereniging al tevreden met zo’n driehonderd mensen verspreid over twee avonden. Voor ATS was het ook de bevestiging dat een goede PR van waarde kan zijn. ,,We hebben huis-aan-huis gefolderd. Daarnaast hebben we vanwege ons zestigjarig jubileum een speciale toegangsprijs van zestig cent vastgesteld. Dat heeft allemaal meegewerkt”, aldus regisseur Schoonhoven. Een andere niet uit te wissen reden was het kulturhus. ,,Mensen zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de toneelzaal van De Breehoek.”

‘Zo druk is het jaren niet geweest’ SCHERPENZEEL - Met de klucht ‘Pak de koffer maar weer uit, schat!’ heeft Amateur Toneelvereniging Scherpenzeel (ATS) afgelopen weekend haar zestigjarig jubileum gevierd. Dit ging gepaard met veel publieke belangstelling bij de eerste voorstelling in de toneelzaal van De Breehoek. ,,Zo druk is het jaren niet geweest”, genoot regisseur Henk Schoonhoven na afloop van de vrijdagvoorstelling. door Edward Doelman

Entourage

ATS was in elk geval enthousiast over de toneelzaal waarin het vrijdag en zaterdag de klucht opvoerde. ,,Je hebt de ruimte om te spelen en een vast podium. In alle opzichten is dit een verbetering. En met zoveel publiek is dit een mooie entourage”, zo meldde Schoonhoven. Als regisseur was hij in zijn nopjes over het spel van de twaalf toneelspelers die ‘Pak de koffer maar weer uit, schat!’ op de planken zetten. ,,Na de grime zie je alle spelers in hun personage kruipen. Ze hebben allemaal erg goed gespeeld.”

De klucht in drie bedrijven speelde zich af in een hotel, die tal van vreemde gasten kende. Hoofdpersonage was Robertus van der Heyde, gespeeld door Bert Veldhuizen. Hij wil met zijn vriendin Corina Topper een leuk weekend hebben. Deze rol werd vervuld door Sandra Schipper. In het hotel logeerden echter vreemde gasten, waaronder drie bejaarde zussen. Een van die zussen werd verdienstelijk vertolkt door Carola Vonk, de enige debutante tijdens de jubileumuitvoering van ATS. Naast de vreemde gasten liet ook het hotelpersoneel zich niet onbetuigd. Het publiek smulde onder anderen van de confrontaties tussen de kok en de Surinaamse schoonmaakster Maria. Deze rollen werden door Marcel de Bruijn en Litha Kaljee voor hun rekening genomen.

In ‘Pak de koffer maar weer uit, schat’ kwam uiteindelijk alles weer goed. Het stuk van de schrijvers Jan Tol en Astrid Baijs kende in het derde bedrijf echter enkele verrassende wendingen, die ervoor zorgden dat het publiek zich bleef amuseren. ,,Een mooie avond om ons jubileum te vieren. Vroeger toen de impact van televisie nog niet zo groot was, hadden we nog meer publiek. Maar zo druk als vanavond is het jaren niet geweest”, genoot Henk Schoonhoven na afloop. ,,Maar we zijn er nog niet. Het is nu zaak om deze mensen vast te houden. De komende maanden gaan we hard werken aan een nieuw stuk.”

advertentie
advertentie