Badge ligt op de juiste koers

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

Ten opzichte van het zo succesvol verlopen vorige seizoen is de teamsamenstelling inmiddels gewijzigd. Danny Wuck heeft zich vanwege privé-omstandigheden na twee competitiewedstrijden teruggetrokken. Cor Gijsbertse is zijn vervanger. Gijsbertse was lid van Renswouw, de vereniging waarmee Badge regelmatig samenwerkt. De lijnen waren kort en omdat Gijsbertse in Renswoude niet in competitieverband speelde, werd de badmintontransfer snel beklonken. ,,Het is wel even wennen, vooral in de dubbels. Maar er zit vooruitgang in”, zo vertelt hij. Met zijn ervaring kan hij goed aanpikken bij het niveau waarop het vlaggenschip van Badge acteert.

Badmintonners middenmotor in Tweede Klasse SCHERPENZEEL – Het eerste team van Badge weet zich in de Tweede Klasse goed staande te houden. De badmintonners die vorig seizoen kampioen werden en daarom dit seizoen een klasse hoger acteren, staan zo halverwege de competitie keurig op de derde plaats. Afgelopen zaterdag pakte in de thuiswedstrijd tegen BC ‘70 Veluwe uit Epe wederom vier punten: 4-4.

Sneller en scherper

De promotie naar de tweede klasse zorgt er wel voor dat Badge harder moet werken voor de punten. ,,Het spelletje gaat sneller, scherper. Smashes worden teruggegeven. Dat was wel even wennen”, zo zegt Henri Willigenburg. Zaterdag toonde hij weer aan hoe waardevol hij is voor zijn team. Hij won zijn single en maakte ook deel uit van het succesvolle herendubbelspel en van de mix die een punt pakte. De partner in de mix was Yvonne Wuck. Het koppel Willigenburg/Wuck was eigenlijk ook verplicht te winnen. Na de eerste vier partijen stond Badge er zaterdag namelijk uitstekend op. Een 3-1 voorsprong stond op het scoreformulier, mede omdat het damesdubbel Yvonne Wuck en Miranda van Ede ook hun partij wonnen. De volgende drie wedstrijden gingen echter naar BC ‘70 Veluwe, net als Badge een middenmotor in de Tweede Klasse.

Willigenburg en Wuck begonnen dus met een 3-4 achterstand aan de laatste partij. Met 21-14 en 21-17 trokken zij de eindstand echter weer gelijk. Overigens had vooral Miranda van Ede eerder in haar single goede zaken kunnen doen. In een hele spannende driesetter trok zij echter aan het kortste eind: 22-20, 20-22 en 16-21. Ook Monique de Wit, de derde vrouw in het team, greep net naast de winst in haar enkel. Zij dolf met 20-22 en 20-22 het onderspit. ,,Vorig jaar hadden we de vrees dat de dames misschien moeite zouden hebben met het hogere niveau, maar daar is geen sprake van. Ze kunnen goed mee in deze klasse”, aldus Henri Willigenburg.

Na zaterdag staat Badge op de derde plaats, met twee punten achter op de nummer 2. Het gat naar de zesde en voorlaatste plaats is tegelijkertijd maar zes punten. ,,We kunnen nog alle kanten op. We kunnen tweede worden, maar kunnen ook nog zakken naar de zesde plaats. We gaan minimaal voor handhaving”, zegt Monique de Wit. Het gat naar de degradatieplaats is elf punten.

De komende twee wedstrijden speelt Badge belangrijke uitwedstrijden bij twee directe concurrenten. Zondag treffen zij in Tiel de badmintonners van Thiela.

advertentie
advertentie