Doelpunten: Kevin de Vos 0-1, Dennis van Dijk 0-2, Kevin de Vos 0-3, Rob van Kommer 1-3, Kevin de Vos 1-4, Edwin Rijnders 1-5, Kevin de Vos

8 december 2009 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De schadepost liep voor Scherpenzeel heel hoog op in de thuiswedstrijd tegen de naburige belager Renswoude, die de zesde competitieoverwinning bijtelde. Het tobbende elftal van trainer Eddy Hof had niet alleen zes tegendoelpunten te slikken (1-6). Het raakte gaandeweg ook nog eens twee spelers kwijt. Robbert Vlaanderen zag voor rust direct rood, ploeggenoot Joost Sas werd na de pauze na tweemaal geel weggestuurd.

Het enige Scherpenzeelse lichtpuntje was de treffer van Rob van Kommer, die goed was voor de ruststand van 1-3. Maar de teamcaptain van de Scherpenzelers is wel eens blijer geweest met een eigengemaakt doelpunt. Want het was droefenis alom op sportpark De Bree-Oost, waar dit seizoen in de derde klasse D bij de zaterdagamateurs pas één zege kon worden gevierd. De 'blauwwitten' bezetten de kleurloze tiende plek en hebben ook nog een de meeste tegentreffers (32 in tien duels) achter hun naam staan.

Grote man aan de kant van de winnende formatie was Renswoudenaar Kevin de Vos. De volgeling van de vertrekkende trainer Harrie Epskamp was op het Scherpenzeelse kunstgras goed voor in totaal vier doelpunten. De Vos verdeelde zijn topproductie keurig over beide helften. Dennis van Dijk (eerste helft) en Edwin Rijnders (tweede helft) completeerden het halve dozijn aan goals.

Renswoude nestelde zich door de uitschieter op de fraaie derde plaats, op drie punten van de Zeister koploper Jonathan (10-19 om 10-22). De opvallende overeenkomst tussen beide top-drieteams is het geringe aantal tegendoelpunten. Zowel Renswoude en Jonathan beschikken over vrijwel hechte defensies, getuige de 'slechts' elf tegendoelpunten.

advertentie
advertentie