Onvrede over communicatie gemeente

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

Het bestemmingsplan West moet worden gewijzigd om het parkeren ten behoeve van een aantal nog te bouwen appartementen aan de Molenstraat mogelijk te kunnen maken. Het terrein achter de te bouwen appartementen heeft de bestemming bedrijven en zou als parkeerterrein voor de woningen moeten gaan dienen. Dit ziet de gemeente graag gewijzigd in het bestemmingsplan.

RENSWOUDE - Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van dinsdag 8 december heeft inspreker de heer Van Laar zijn onvrede geuit over de communicatie van de gemeente inzake het bestemmingsplan West.

Tijdens het spreekrecht voor de burgers werd er ingesproken door de heer Van Laar. Hij is woordvoerder van een aantal belanghebbende omwonenden.

Van Laar uitte zijn onvrede over de communicatie van de gemeente. De belanghebbende omwonenden hebben een zienswijze ingediend, maar daarna nooit meer iets vernomen van de gemeente. De belanghebbende omwonenden zijn ook niet uitgenodigd voor de commissievergadering waarin het bestemmingsplan werd besproken. Hierin is de gemeente volgens Van Laar te kort geschoten.

Alle fracties waren het met de heer Van Laar eens. Gert van Beek van het CDA zei in juni en november aangegeven te hebben dat het uitnodigingsbeleid beter moet. Jakob Germs van de VVD wilde graag een heldere afspraak voor het vervolg. Wanneer er niet goed gecommuniceerd wordt, worden de belangen van burgers geschaad en zullen beslissingen vertraagd worden. Jan Stutvoet van VISIE en Mees Teunissen van de SGP waren het eens met de overige fracties.

Burgemeester Schorer stelde voor om het bestemmingsplan opnieuw in een commissievergadering aan de orde te stellen. Alle belanghebbenden worden alsnog uitgenodigd, zodat iedereen een kans krijgt zijn of haar mening te geven.

advertentie
advertentie