Muzikaal feest 60-jarige Ons Genoegen

Nieuws

Onder leiding van dirigent Krijn van Delzen beet het orkest het spits af met Signature. Een pittig werk, waarmee het orkest direct haar visitekaartje afgaf. Een hoogtepunt volgde met El Camino Real (de koninklijke weg). Een spetterend stuk met Spaanse invloeden en een rustig tussendeel. Bij het werk Memory was een bijzondere rol weggelegd voor Jan Hoogeweg. Op zijn bariton vertolkte hij op intieme wijze de solo.

Marsen, dansen, harmonie- en popmuziek RENSWOUDE - Het harmonieorkest van Ons Genoegen, dat dit jaar 60 jaar bestaat, gaf zaterdag 10 april het jaarlijkse voorjaarsconcert. Het was een gevarieerd en afwisselend concert met marsen, dansen, harmonie- en popmuziek. Ook werden vier leden gehuldigd vanwege hun langdurige lidmaatschap.

De vrolijke mars Punchinello gaf een heel andere dimensie aan het concert en de vijfde en zesde Hongaarse dans maakten de afwisseling compleet. Van Hongarije ging het orkest verder naar het oosten, naar het Perzische rijk, het huidige Iran. Het werk Persis werd door de componist opgedragen aan ‘zijn prachtige vrouw, wiens schoonheid diende als inspiratie voor het exotische creatieve werk’. Die invloeden waren zeker hoorbaar, met technische delen voor het hele orkest en een romantische hobosolo.

Het programma na de pauze stond in het teken van de lichte muziek. Het orkest speelde Children of Sanchez, geschreven door de befaamde bugelspeler en orkestleider Chuck Mangione. De bugelsolo werd gespeeld door Maurice Veldhuizen. Er stonden ook twee klassieke jazzwerken op het programma, waarin een aantal stukken samengevoegd zijn uit de jaren ‘20 en ‘30. Het orkest speelde verder hits als Mister Bojangles, Mack the Knife en Walking on Sunshine, met een solo van Marco Kruijer. Het concert eindigde met het weemoedige Gute Nacht Freunde. Deze bekende tune van ‘Met het oog op morgen’ vormde het slot van een prachtig concert.

Tijdens het concert was ook de traditionele uitreiking van de speldjes van de KNFM, de overkoepelende muziekfederatie. Riënne Lagerweij en Annelies Veldhuizen kregen uit handen van voorzitter Ron Versteeg een speldje voor hun 12,5-jarig lidmaatschap. Tino Geerts is 25 jaar lid van een KNFM-vereniging en kreeg een speld opgeprikt. Maar liefst 40 jaar is Ronald van Dijk al lid van Ons Genoegen. Ron Versteeg bedankte hem voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij de vereniging.

Burgemeester Schorer sloot het concert af en had ook dit concert “weer geweldig genoten”. Schorer feliciteerde Ons Genoegen met het 60-jarig jubileum, al begreep hij dat de aandacht dit jaar vooral bij de bouw van het nieuwe muziekgebouw ligt. Ons Genoegen heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van het nieuwe gebouw. De burgemeester gaf vast een voorzet: “misschien kunnen jullie iets met Nootgebouw, Harmoniehuis of Villa Harmonia?” Hij riep bezoekers en inwoners op om ook hun idee in te leveren. Meer informatie over die prijsvraag en foto’s op www.onsgenoegen.org.

advertentie