Het Borghonk opent deuren

31 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Het nieuwe christelijk kindercentrum ‘Het Borghonk’ in Renswoude is geopend. De kinderopvang is bedoeld voor kinderen van 0 tot 12 jaar uit Renswoude en nabij gelegen dorpen. Het kindercentrum staat onder leiding van Christelijke kinderopvang Caspar Duinkerken en van Gea Veldhuizen (KDV De Peuterboerderij). Het unieke van Het Borghonk is de samenwerking met de Viermaster scholen. Hierdoor kunnen kinderopvang en school op elkaar afgestemd worden.

Dagopvang voor kinderen van 1 tot 12 jaar

door Adriaan Hosang

,,We merkten steeds meer dat men kwam tot de oprichting van kindercentra bij scholen”, vertelt Henk Jonker algemeen directeur van acht Christelijke Basisscholen in vijf gemeenten, waaronder ook Renswoude. In het oosten van het land zijn we toen eens gaan kijken, mede omdat vanuit ‘de Borgwal’ gesteld werd dat kinderopvang uitstekend paste onder de brede school van de Viermaster. In het oosten was al een twaalftal voorzieningen. We werden enthousiast en voelden er voor om te komen tot kinderopvangmogelijkheden die in het verlengde liggen van de christelijke opvoeding. Vandaar dat we contact hebben gezocht met het CKO (Christelijke Kinderopvang), die al overal in het land bezig waren met het realiseren van dit soort voorzieningen. Vervolgens hebben we contact gezocht met de gemeente en met Gea Veldhuizen van kinderdagverblijf ‘de Peuterboerderij/BSO het Honk.

Jonker: ,,Vergeet niet dat we natuurlijk ook al druk bezig zijn met de plannen voor een nieuwe Borgwalschool. Als straks de nieuwe Borgwal er is, is er opvang voor 0 tot 12 jaar.”

Bijzonder

,,In de omgeving van Renswoude is dit één van de eerste kindcentra die wij realiseren”, stelt Caspar Duinkerken van CKO. ,,Het mooie is dat we eind vorig jaar het eerste gesprek hebben gevoerd over dit kindcentrum. In het voorjaar voerden we gesprekken over de locatie en nu staat het er al, dat is toch prachtig.”

Het bijzondere aan deze samenwerking is dat een schoolvereniging met een bepaalde visie en een landelijke opererende christelijke kinderopvang en de peuterboerderij elkaar weten te vinden. Gea Veldhuizen vertelt dat zij al bezig was met een uitbreiding in het kader van de buitenschoolse opvang. ,,Ik kwam in contact met Henk Jonker en omdat er bij mij thuis gewoon te weinig ruimte was hebben we naar mogelijkheden voor een nieuwe vestiging gezocht. We kwamen in gesprek met Caspar Duinkerken van CKO en dat leidde tot samenwerking tussen ‘de Viermaster, het CKO en ‘het Honk’. “

Het Borghonk heeft twee speellokalen, met een bouwhoek voor de jongens en een poppenhoek voor de meisjes. Er is ook een directiekamer, een slaapkamer en een verschoonruimte voor 0- 4 jaar. Het was tijdens die feestelijke kijkmiddag een komen en gaan van ouders en kinderen.

Ook leerlingen van de Stifthorst kunnen gebruikmaken van ‘Het Borghonk’. Deze is geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Het Borghonk is te bereiken onder tel. nr. 0343-482012 of 06-53401683 of mail naar eveldhuizen@solcon.nl .

advertentie
advertentie