GBS viert 'verjaardag van Scherpenzeel'

27 augustus 2013 om 00:00 Nieuws

Bij deze partij staat het dorpsgevoel voorop. Daarom besloten zij om hun campagne te starten met het organiseren van een leuk dorpsfeest. Terugdenkend aan het fantastische feest tijdens Scherpenzeel 750 jaar werd het idee geboren om de verjaardag van Scherpenzeel te vieren.

SCHERPENZEEL - Gemeente Belangen Scherpenzeel (GBS) start op vrijdag 13 september op originele wijze de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

Willeke van den Broek: ,,Scherpenzeel 750 jaar, in 1979, was een mooi feest met het hele dorp. Dat gevoel willen wij terugbrengen. Mijn opa zei altijd 'Ons kent ons en Bart zijn kiepen'. Het is leuk in ons dorp en daar willen wij als partij een bijdrage aan leveren. We hebben de Vereniging Oud Scherpenzeel benaderd over wat de exacte datum is waarop Scherpenzeel ontstaan is, maar dat is niet bekend. Het is ergens in september. Wij willen heel graag aftredend burgemeester Hans Colijn nog uitnodigen voor het verjaardagsfeest en zo is de datum 13 september tot stand gekomen. Dit jaar organiseren wij het als politieke partij, maar wij hopen dat dit de start is van een jaarlijks terugkerend dorpsfeest. Er zijn meer gemeenten, die dat hebben."

Feestprogramma

Het wordt een verjaardagsfeest voor het hele dorp. 's Morgens start het programma in het verzorgingstehuis Huis in de Wei met iets lekkers bij de koffie en het gezamenlijk herinneringen ophalen bij het bekijken van de dvd Scherpenzeel 750 jaar. Voor de jeugd heeft GBS contact met de basisscholen, waarbij zij iedere groep willen laten meevieren. Voor groep 1 en 2 is er een traktatie, groep 3 en 4 worden uitgenodigd voor een poppenkastvoorstelling in De Breehoek in samenwerking met de Openbare Bibliotheek, groep 5 en 6 krijgen een demonstratie van de jeugdbrandweer en groep 7 en 8 worden uitgenodigd voor een jeugd raadsvergadering, voorgezeten door burgemeester Hans Colijn.

's Avonds is dan het hoofdprogramma, waarvoor het hele dorp welkom is. In kulturhus De Breehoek zal vanaf 20.00 uur een quiz worden gehouden, waarvoor bekende Scherpenzelers uit diverse categorieën binnen de Scherpenzeelse samenleving worden uitgenodigd. Gedacht wordt o.a. aan voorzitters van de diverse verenigingen, jeugd, winkeliers en ondernemers.

De quiz wordt gepresenteerd door Henk Westbroek. Een logische keuze, want hij heeft veel affiniteit met lokale partijen. Hij was van 1998 tot 2002 de politieke voorman van Leefbaar Utrecht. Door de quizvragen hoopt GBS nog meer inzicht te krijgen in wat er leeft in het dorp. Het Popkoor Get Around zal voor de muzikale noot zorgen.

GBS wil nu nog niet vooruitlopen op de programmapunten voor de komende verkiezingen. Zij verwachten dat hun verkiezingsprogramma een maand na dit feest gepresenteerd zal worden. Hopelijk met extra input vanuit de discussie, die zal ontstaan door de quizvragen. Maar het belangrijkste punt is gemaakt. GBS staat voor het dorpsgevoel.

advertentie
advertentie