Politieke verdeeldheid over subsidie Minisoos

22 september 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Verschillende politieke partijen lijken moeite te hebben met de forse korting die het college voorstelt op het subsidiebudget van peuterspeelzaal de Minisoos. Deze zou met maar liefst 75 procent naar beneden gaan. Het bestuur van de Minisoos liet al weten dat dit zou betekenen dat de peuteropvang bij de Minisoos ophoudt te bestaan.

Tijdens de discussie over de bezuinigingsvoorstellen in de raadscommissie bleek al snel dat men voor de korting op het peuterspeelzaalwerk bij de oppositiepartijen de handen niet op elkaar kreeg. Maar ook collegepartij CU bleek twijfels te hebben. CU-fractievoorzitter Marieke van de Beek verwees in dit verband naar recente berichten dat minister Asscher van plan is om met extra geld over de brug zou kunnen komen voor de peuteropvang omdat hij vindt dat dit voor elk kind bereikbaar zou moeten zijn. Van de Beek pleitte in dat geval voor in elk geval een overbruggingsregeling.

Zij lijkt daarbij niet te hoeven rekenen op de steun van de SGP. Wanneer er extra geld van het Rijk komt ziet SGP-raadslid Maarten Zwankhuizen liever zien dat dit ten goede komt aan kinderen die het echt nodig hebben. Wethouder Vreeswijk bevestigde dat het mogelijk zou zijn om eventueel extra geld te gebruiken voor specifieke groepen, zoals bijvoorbeeld kinderen met een taalachterstand. ,,Dat zou begeleiding van de Minisoos kunnen zijn, maar ook van andere instellingen.''

De besluitvorming over de bezuinigingvoorstellen zal plaatsvinden in de gemeenteraadsvergadering van 24 september.  

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 22 september.

advertentie
advertentie