Druk bezochte Kerstpraise binnen vijf uur uitverkocht

Nieuws

SCHERPENZEEL Binnen vijf uur waren alle 1.200 kaarten voor de Kerstpraise 2016 gereserveerd. De zaal was zondag 18 december twee maal volledig gevuld. Vooral de Zandtovenaar maakte diepe indruk op de aanwezigen. Voor het vijfde jaar op rij organiseerde CGK de Open Hof de Kerstpraise.

Net als vorig jaar was ook Gert van de Vijver, de Zandtovenaar erbij. ,,Vorig jaar moesten we mensen teleurstellen, omdat de kaarten snel weg waren. Daarom kozen we ervoor om dit jaar weer de Zandtovenaar uit te nodigen. Zelf vond hij het vorig jaar zo bijzonder dat hij dit jaar weer graag meewerkte. Bijzonder was dat hij op muziek van onze PraisePlusband en onder begeleiding van het koor Forever Worship zijn zandkunst maakte. Vorig jaar nam hij nog zijn eigen muziek mee", vertelt Agnes IJmker, gastvrouw tijdens de Kerstpraise.

[SNEEUWKANON] De zaal ging zondag een half uur voor aanvang open. Er stond direct een lange rij wachtenden, de auto's stonden geparkeerd tot aan het zwembad 't Willaer. De bezoekers werden ontvangen met een bandje dat buiten speelde, een rode loper en een sneeuwkanon op het dak van de entree. Eenmaal binnen kon men een plek zoeken in de grote zaal van de Breehoek. De zeshonderd zitplaatsen waren in een korte tijd allemaal bezet. Via twee grote schermen kon de hele zaal van dichtbij het koor, de band en de Zandtovenaar zien, waardoor ook voor de bezoekers achter in de zaal de beleving goed was. De zangers van de Open Hof die tijdens de reguliere diensten zingen, zongen dit keer mee met het koor Forever Worship, onder leiding van Marcel Koning. Gastvrouw Agnes IJmker vroeg de aanwezigen wat Kerst voor hen betekent. En dat ze hoopte dat men daar tijdens deze Kerstpraise achter zou komen.

De avond was opgebouwd uit samenzang, een optreden van het koor en de Zandtovenaar. De samenzang, met onder meer Stille Nacht, raakte de aanwezigen zichtbaar. De bijdrage van Forever Worship, door in Engels een deel mee te zingen tijdens de samenzang, was bijzonder. IJmker begon hierna met de kerstvertelling uit onder meer het bijbelboek Johannes.

Tijdens het vertellen, werkte de Zandtovenaar met zand het verhaal verder uit. Met een paar handbewegingen maakte hij een ster, de drie wijzen en beeldde hij de reis naar het geboren Kerstkind uit. Vooral het creëren van de gezichten van Maria, Jozef en baby Jezus wekte bewondering. De moederliefde van Maria voor haar eerstgeborene werd sterk uitgebeeld, zelfs een traan over haar wang werd in zand uitgevoerd. Tijdens het lied Son of Mary dat het koor ten gehore bracht, maakte de Zandtovenaar de kruisgang van Jezus en het verdriet van Maria hierover inzichtelijk. Het finale stuk was het lied Hoor de Eng'len zingen d'eer in samenwerking met de Praise Plus band. Dit is op de website en de Facebook-pagina van de Open Hof terug te vinden De organisatie van de Kerstpraise deed een oproep om World Vision te steunen. Ook kon de Kerstpraise zelf financieel gesteund worden. Hier gaf menigeen gehoor aan. Na het slotlied Go tell it on the mountains kon men in de hal van de Breehoek koffie of warme chocolademelk met slagroom krijgen. 

advertentie