750 Renswoudenaren bij ´Want een Kind is ons geboren´

Nieuws

RENSWOUDE  Meer dan 750 Renswoudenaren waren zaterdagavond aanwezig bij de jaarlijkse Volkskerstzang in de Sporthal ´de Hokhorst´. Centraal stond het thema ´Want een Kind is ons geboren´.

Ds. H.J. Donken wees er op dat de woorden van het Kind dat geboren was al diverse keren, ook via liederen, voorbij gekomen waren. Ds. Donken wees ook op die trieste foto uit een gebroken en gescheurd Aleppo en zei: ,,Die raakt ons allemaal". Hij memoreerde de diverse aanslagen, met als laatste die in Berlijn. Teruggrijpend op die foto uit Aleppo zei Donken: ,,Het is een schreeuw om hulp. Die foto heeft indruk gemaakt, twee mannen die hun pas geboren kind wegdragen tussen de puinhopen". Maar hij zag ook een lichtpuntje, namelijk hoop voor de toekomst, want ja, ze brachten die kinderen in veiligheid. Het was nieuw leven, ,,een kind is ons geboren".

Hij wees ook op de geboorte van Gods eigen kind, als teken van hoop, hoop voor de toekomst. ,,De namen van dat kind verraden de heerlijke afkomst. Ja, als je niet meer weet hoe het moet, dan moet je bij de wonderbare raadsman zijn. Die zal jou de weg wijzen, op weg helpen. Het kind in de kribbe was weliswaar kwetsbaar en teer, maar heeft uiteindelijk de macht van de duivel doorbroken.´´ Ds. Donken wees er op dat de eeuwige vader geneest, troost geeft, een arm om ons heen legt. ,,Hij verliest z'n kinderen nooit uit het oog. Hij heeft er alles voor volbracht, voor de vrede. Ja, midden in die duisternis is Hij gekomen, er is hoop, er is toekomst."

Bij de aanvang van het programma speelde Ons Genoegen een aantal kerstliederen. Namens de organisatie verwelkomde Deborah Baelde de talrijke aanwezigen. Het Gospelkoor ´Candela´ leverde een bijzondere bijdrage. ,,Ineens verschenen ´de engeltjes´ ´´, zoals ds. Donken hen noemde, ,,jongens en meisjes die straks de ´oude´ garde van ´Candela´ moeten vervangen. Ook ´Con Amore´ leverde een bijdrage aan de volkskerstzang. Met begeleiding van Jaap van Dijk op piano, zorgde Emmelie Meter voor een bijzondere solozang.

advertentie