Kerstjournaals bij viering basisschool De Stifthorst

27 december 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Brandende vuurkorven, potten met waxinelichtjes en midwinterhoornblazers vormden het decor bij de start van de kerstviering voor leerlingen van christelijke basisschool De Stifthorst in gebouw 't Podium. De zaal was helemaal gevuld met ouders, grootouders en kinderen. Ook daar was het bijzondere geluid van de midwinterhoorns te horen.

,,Het licht zal schijnen voor ons allemaal. Vandaag is het zover, we vieren het kerstfeest met elkaar", zei directeur Rick Perfors in zijn openingwoord. Daarna verschenen de kleuters, onder het zingen van ´Kling klokje klingelingeling´ met brandende lampjes om plaats te nemen op de voorste rij. Aansluitend klonk het ´Komt allen tezamen´, 29begeleid door Jaap van Dijk op de piano.

Nadat enkele leerlingen kaarsjes hadden aangestoken en teksten opzegden, werd door iedereen ´Midden in de winternacht´ gezongen en was het tijd voor het eerste Kerstjournaal. Drie verslaggevers vertelden hun verhaal. Het was een interview met Maria. Haar werd gevraagd wat er was gebeurd, ze vertelde over de geboorte van haar kind.

Later was er een journaal met de mededeling van keizer Augustus dat iedereen zich moest laten inschrijven. Op een speelse manier werd het tellen in beeld gebracht en werd duidelijk gemaakt dat je voor God voor tien telt. Aansluitend werd ´In het stalletje´ gezongen.

Een interview met de herbergier in Bethlehem maakte duidelijk dat in de stal een kindje geboren was en even later werd daar in het journaal ook melding van gemaakt. Voor de reportage ging men naar Bethlehem. Naast de engelen waren er ook herders die hun verhaal vertelden.

Buiten was er na de kerstviering warme chocolademelk iedereen twee kaarsjes met op het zakje de tekst ´Vertel het nieuws en geef het lichtje door´.

advertentie
advertentie