Buiten de lijntjes denken helpt

26 september 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Het CJG houdt van 2 tot en met 8 oktober de Week van de opvoeding. Er is een zo breed mogelijk programma samengesteld om tegemoet te komen aan alle vragen van ouders en professionals over opvoeden. Met het landelijke jaarthema 'Buiten de lijntjes' wil het CJG hen inspireren om soms een opvoedprobleem op te lossen door buiten de gebaande lijntjes te denken.

Joke van der Heide

Door bijvoorbeeld niet simpelweg je puber te verbieden om te veel tijd op internet door te brengen. ,,Het kan beter werken als je met je kind een kijkje neemt in hun digitale leven. Het voordeel is dat je door samen over de mooie kanten te praten ook de kans krijgt om risico's te bespreken", legt Miriam Elfrink (CJG) uit. Voor ouders en kinderen uit groep 7 en 8 houdt de Bibliotheek Scherpenzeel hierover op 5 oktober van 19.00 tot 21.00 een gratis workshop. 

HIER BEN IK Buiten de lijntjes denken geldt zeker bij de Workshop Omdenken. Deze gratis workshop laat zien wat het effect is van positief opvoeden en wordt samen met Happy Kids op hun locatie georganiseerd op 12 oktober van 19.45 tot 21.30 uur. Het thema komt nog sterker naar voren bij de training voor ouders met kinderen die veel zorg nodig hebben. Tijdens de training 'Hallo! hier ben ik!' op 6 oktober leren ouders dat zij hun kind helpen door af en toe dingen te doen die zij belangrijk vinden. Daardoor kunnen zij de mantelzorg op andere momenten beter aan. De training wordt van 9.00 tot 16.00 uur gegeven in Het Foort. De kosten bedragen 35 euro inclusief lunch.

AUTISME Wethouder Henk Vreeswijk noemde vorige week in deze krant al de lezing over autisme door Collette de Bruin op 3 oktober. Zij is de auteur van 'Geef me de 5'. In haar lezing geeft zij een nieuwe kijk op autisme en tips om conflicten in de praktijk tegen te gaan. De lezing is vanaf 19.30 uur in de Breehoek, kosten 2 euro.

Miriam Elfrink is blij met het brede aanbod: van lezingen tot opvoedcursussen, van een mantelzorgdag tot sportactiviteiten. ,,Ik vind de sportactiviteiten ook verrassend, zoals de stoere bootcamp voor meiden van 12 tot 18 jaar op 5 oktober en de basketbalclinic voor kinderen van 4 tot 12 jaar op 4 oktober. Een sport, waar hier geen vereniging voor is."

Speciale aandacht wil Elfrink vragen voor de gymlessen voor bijzondere kinderen in kleine speciale groepen. Deze worden gegeven door DOTO in samenwerking met de werkgroep Ouders Bijzondere Kinderen. Als proef wordt er voor nu nog twee woensdagmiddagen (4 oktober en 1 november) een korte cursus aangeboden, waarvoor kinderen van 6 - 12 jaar zich vooraf kunnen opgeven. De lessen zijn van 14.30 tot 15.00 uur of van 15.00 tot 15.30 uur. Er zijn nog plekken over.

Elfrink wil tot slot benadrukken dat ouders ook de rest van het jaar mogen aankloppen bij het CJG. ,,Het liefst nog voordat er een 'groot' probleem is ontstaan." Voor meer informatie over de Week van de opvoeding, over de locatie en eventueel vooraf opgeven zie www.cjg.scherpenzeel.nl of 033-2771331.

advertentie
advertentie