´Feestelijk programma voor iedereen´

26 september 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De Ondernemersvereniging Renswoude bestaat dit jaar vijftig jaar. Tijdens het jubileumweekend, 29 en 30 september, viert de vereniging dit onder andere met ´living statues, levende standbeelden op de oprijlaan en het plein van Kasteel Renswoude.

Op die avond zal het kasteel in de schijnwerpers staan. De levende standbeelden zijn professionals die maar af en toe even tot leven komen. Door hun kleding, make-up en houding zijn ze nauwelijks van echte standbeelden te onderscheiden.

ZEEPKISTENTOESPRAKEN Belangstellenden kunnen op het kasteelplein luisteren naar het ´ondernemersverhaal´, dat veertien kinderen over Renswoudse ondernemers zullen vertellen.

Het zal velen wel bekend zijn dat sommige Renswoudse ondernemersfamilies al langer bestaan dan de ondernemersvereniging oud is. De kinderen nemen de bezoekers met hun verhalen over Renswoudse ondernemers mee in de geschiedenis van die bedrijven.

Zonen en dochters vertellen over de bedrijven van hun ouders. ,,Door een soort zeepkistentoespraken vertellen kinderen van ondernemers hun verhaal, over het bedrijf van hun ouders en hun opa's en oma's en soms nog vroeger", aldus Kees Bos, voorzitter van de Ondernemersvereniging Renswoude. Dit zal worden ondersteund door foto's.

Er is vrijdagavond 29 september, tussen 19.00 en 23.00 uur veel te bekijken, er zijn de Living Statues, de verhalen, waarin de geschiedenis van de Renswoudse ondernemers aan bod komt en er is zaterdag veel te beluisteren.

CHARLY LUSKE De tweede editie van Renswoude Musica staat zaterdag 30 september namelijk op het programma, met onder andere een optreden van zanger Charly Luske in Sporthal de Hokhorst. Luske is die avond de hoofdartiest.

Aan concert verleent harmoniegezelschap Ons Genoegen medewerking en er is een drumshow van Lucifer Slagwerk. Amber van der Linde, Lisanne Teunissen van Manen en Bas de Man zullen bekende liederen vertolken.

Ook is er die avond een optreden van de dansgroepen Modern en Jazz & Hiphop van Beyond Basic.

MIDDERNACHT Rond middernacht sluit de band Escalate de festiviteiten af.

Deze feestavond wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Renswoude, in samenwerking met de Harmonievereniging Ons Genoegen en de Oranjevereniging Renswoude."

Kees Bos: ,,We willen een zo breed mogelijk publiek interesseren. We hebben dat in goed overleg gedaan en zijn echt van mening dat het een programma voor iedereen is.

Echt een programma voor jong en oud. Het is zeker niet zo'n avond dat je de hele avond op je stoel blijft zitten. De bezoekers kunnen genieten van zang, dans, en disco. Daardoor is het programma zeker ook heel interessant voor de jeugd", aldus Kees Bos, de voorzitter van de jarige ondernemersvereniging.

De kaarverkoop voor het concert is inmiddels gestart. Er zijn al kaarten verkocht.

Kaarten zijn te koop bij Supermarkt Emté aan het Dorpsplein 14. Kaarten kosten 17,50 euro.

advertentie
advertentie