Opbrengst bijna 30.000 euro

Nieuws

RENSWOUDE De bazaar de Hervormde Gemeente Renswoude en de kringloopwinkel in gebouw Rehoboth aan de Taets van Amerongenweg heeft dit jaar 29.308 euro opgebracht. Vorig jaar bedroeg de opbrengst 31.008 euro.

De organisatoren en de circa negentig vrijwilligers zijn blij met dat bedrag. Er is veel werk verzet bij de inrichting van de bazaar, de verkoop en bij het opruimen van de zalen van 'Rehoboth'. Op beide dagen was er veel publiek. Dvd's en Lp's gingen voor weinig van de hand, net als boeken voor jong en oud.

[OLIEBOLLEN] De oliebollen begon al woensdag. Ze werden ook huis-aan-huis aangeboden en waren te koop voor supermarkt Emté. ,,Er zijn er ruim 11.000 oliebollen verkocht", vertelt Ruud Hazeleger.

In de hal van Rehoboth waren onder andere worsten, ambachtelijke erwtensoep en rollades te koop naast de stand van de evangelisatiecommissie. In de grote zaal, centraal in het midden, tafels met koppen en schotels, vaasjes, glas- en aardewerk, bloempotten en nog veel meer.

Maar je trof er bijvoorbeeld ook zelf gemaakt handwerk, advocaat, gebak, honing en cake. Er stond bovendien een grote stand met bloemstukjes.

In de zaal met speelgoed, naast pluche beesten, puzzels en autootjes nog veel meer. De jeugd kon ook een gokje doen bij de enveloppenstands en in de bovenzaal kon je buks schieten. In de tent bij Rehoboth stonden elektrische apparaten in de verkoop: radio's, toetsenborden, tv's. En huishoudelijke apparaten, van koffiezetmachines tot strijkbouten, van bijzettafeltjes tot dienbladen maar ook lampen en gereedschappen.

[APPELTAART] Het rad van avontuur draaide vrijwel constant. Er werden heel wat taarten aan de man gebracht. Ook de dienstenveiling draaide boven verwachting. Zo ging er bijvoorbeeld een appeltaart weg voor 110 euro.

advertentie