´Vrijwilligers zijn nodig´

Nieuws

RENSWOUDE/SCHERPENZEEL De wethouders Hans van de Pol van Renswoude en Henk Vreeswijk van Scherpenzeel waren aanwezig bij een avond voor vrijwilligers, die de beide gemeenten om de twee jaar houden.

Op het podium zorgt Elke Jansen voor de muzikale noot. Hester Macrander wilde van wethouder Vreeswijk weten hoe hij tegen vrijwilligers aankeek. Vreeswijk: ,,Vrijwilligers zijn nodig. Vereniging draaien goed, maar dat dankzij de inzet van vrijwilligers". Wethouder Van de Pol merkte op dat voor het doen van een klusje vaak wel mensen te vinden zijn, voor een bestuursfunctie is dat vaak toch wat moeilijker.

[VERPLICHTING] Wethouder Van de Pol wees erop dat via 't Trefpunt in de bibliotheek veel activiteiten gecoördineerd worden. Zijn collega Vreeswijk merkte op dat het Steunpunt bewust was opgezet voor de coördinatie. Van de Pol stelde dat je als vrijwilliger ook een verplichting hebt, omdat men iets van je verwacht. ,,Vrijwilligers hebben een passie, willen hun kennis inzetten voor de samenleving", stelde wethouder Vreeswijk.

[GELUKKIG] Vanuit de zaal werden vragen gesteld en er kon gereageerd worden. Zaken als waar wordt je gelukkig van, maar ook tv-kijken en chocolade eten passeerden de revue. Ook veel voorkomende problemen werden aangestipt. Advies: ,,Geniet van elke fase in je leven". Tussen de bedrijven door was er muziek en kon er meegezongen worden met Op een mooie Pinksterdag en Mag ik dan bij jou?

Het was een een avond waarop ook vaak gelachen kon worden, met tal van acts van cabaretière Hester Macrander en ook liedjes uit de oude doos, vertolkt door Elke Jansen.

advertentie