´Snelste uitruktijd provincie Utrecht´

Nieuws

RENSWOUDE Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Vrijwillige Brandweer, die in de brandweerkazerne gehouden werd, werden zaterdagavond zes jubilarissen in het zonnetje gezet en werd ook een diploma uitgereikt.

Elbert Pater, voorzitter van de brandweervereniging, opende de avond en heette onder andere burgemeester Petra Doornenbal en de vertegenwoordiger van de Veiligheids Regio Utrecht welkom. Postcommandant Bert van Voorthuizen liet de jubilarissen de revue passeren. Ook stond hij stil bij het afscheid van Henk Jansen.

[SNELSTE UITRUKTIJD] Met enige trots vermeldde hij dat het korps Renswoude de snelste uitruktijd in de provincie Utrecht heeft. Namens de Veiligheids Regio Utrecht wees de heer Roelofsen erop dat Renswoude meerdere keren een inzet buiten de eigen gemeentegrenzen heeft gehad. ,,Jullie hebben een snelle uitruk en ook de sfeer in het korps is goed, wat ondermeer blijkt uit het feit dat de brandweermannen lang actief blijven. Kijk maar naar de jubilarissen´´.

Na gesproken te hebben over het op termijn vervangen van het brandweervoertuig memoreerde hij de goede samenwerking met omliggende korpsen. ,,Uw inzet wordt bijzonder gewaardeerd", aldus Roelofsen.

[VRIJWILLIGE INZET] Burgemeester Petra Doornenbal bedankte de vrijwilligers bij de brandweer voor hun inzet. Aan Bart Snellen overhandigde ze het diploma manschap A. De jubilarissen waren Henk Jansen: 12½ jaar; Ab van den Brink, Joop Cozijnsen en Wijnand de Vries: allen 20 jaar, Elbert Pater: 25 jaar en Jan Evers: 30 jaar. Voor hen waren er onderscheidingen en een oorkonde. Voor Henk Jansen, die afscheid nam van het korps, ontving een penning.

Na het officiële gedeelte werd de avond ingevuld door de ontspanningscommissie. Er was eerst bingo en er stond aansluitend een koud en warm buffet klaar.

advertentie