Buffet brengt 900 euro op voor onderhoud kerk

Nieuws

RENSWOUDE De grote zaal van gebouw Rehoboth van de hervormde gemeete was, net als vorig jaar, weer omgetoverd tot buffetrestaurant De Lantaern.

Het buffetrestaurant zat rond 19.00 uur vol gasten die vooraf gereserveerd hadden bij Anton van Rinsum. Hij was de organisator.

[KOEPELKERK] De opbrengst was bestemd voor het onderhoud van de Koepelkerk.

Terwijl in de keuken door enkele koks hard gewerkt wordt om de champignons, de biefstuk en de patat te bereiden, waren vrijwilligers nog bezig met het ophalen van lege soepkommen. Er werd gestart met champignon- of tomatensoep.

In het buffetrestaurant stonden warmhoudschalen klaar. Achter die schalen stonden vrijwilligers die de gasten bedienen, nadat die hun keuze voor een gerecht hebben gemaakt.

[AFSLUITING] Er was keuze uit varkenshaas met champignonsaus, biefstukpuntjes met pepersaus, vis in saus, witlof met ham en kaas, sperziebonen, salad, gebakken aardappels met spekjes en friet.

Ter afsluiting van deze uitgebreide maaltijd was er een ijsbuffet met warme kersen en slagroom of kon gekozen worden voor een fruitcocktail.

Dit alles kostte 25 euro. Enkele aanwezigen zeiden dat ze hadden genoten van wat geserveerd werd en van een gezellige avond. Aan het einde van de avond bleek er 900 euro bij elkaar te zijn gebracht voor het onderhoud van de hervormde Koepelkerk.

advertentie