Nog 200 kaarten voor Kerstpraise

12 december 2017 om 00:00 Nieuws

,,Dit jaar blijven we dicht bij onszelf. De laatste twee edities hadden we Zandtovenaar Gert van de Vijver om onze Kerstpraise te ondersteunen. Dit jaar hebben we een spreker uitgenodigd waar we erg naar uitkijken", vertelt Agnes IJmker. Zij is zangeres bij het PraisePluskoor en de 'ladyspeaker' van de avond.

EVANGELISATIEMOMENT Inmiddels heeft de Kerstpraise een reputatie opgebouwd en zijn er belangstellenden uit Scherpenzeel, Woudenberg, Renswoude en omliggende plaatsen aanwezig. Ooit begonnen als een kerstzangavond voor de eigen gemeenteleden, heeft de Kerstpraise nu een bredere functie als evangelisatiemoment. ,,Wat is er mooier dan op kerstavond met elkaar te zingen van het Kerstwonder?".

BIDDENDE BURGEMEESTER De spreker tijdens de dienst is Frans de Lange, voormalig burgemeester van Elburg en nu actief als directeur van de zendingsorganisatie GlobalRize. Hij werd in zijn ambts-29tijd omschreven als de 'biddende burgemeester'. Hij richt zich in zijn werk met name op online evangeliseren. Tijdens zijn verhaal bij de Kerstpraise gat hij in op 'actief christen zijn in deze tijd'.

De Kerstpraise is een combinatie van samenzang en optredens van het koor Forever Worship, ondersteund door de Praise Plus-band van de Open Hof. ,,Dit zijn jonge mensen uit onze gemeente met hart voor muziek en die heel hard oefenen om een professioneel optreden neer te zetten. Het feit dat een professioneel koor, zoals Forever Worship, met hen samenwerkt, is een groot compliment", vindt Mark van Vugt, die betrokken is bij de organisatie van de Kerstpraise. Zes zangers en zangeressen van het koor van de Open Hof zingen mee met Forever Worship. IJmker is één van hen. De liederen zijn 'volgens de organisatie met zorg gekozen en speciaal voor de twee bijeenkomsten ingestudeerd door koor en band. Er is geen specifiek thema, maar de liedteksten hebben als rode draad 'het verschil maken'. ,,Toen Jezus naar de aarde kwam, maakte hij het verschil. Door Zijn komst kunnen we ons verzoenen met God. En als christen moeten we iedere dag een verschil maken door voor anderen klaar te staan en hen vanuit ons geloof te helpen", licht IJmker toe.

Tijdens de bijeenkomsten wordt een film vertoond waarin volgens de organisatie naar voren komt hoe je in je leven als christen verschil maakt, ,,ook en misschien wel juist, in de kleine dingen''. Na iedere Kerstpraisedienst is er warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers voor de bezoekers. De Breehoek wordt in kerststijl versierd'. Bij de ingang staan muzikanten om de bezoekers te ontvangen. Op Eerste kerstdag is er om 9.30 uur een Kerstkerkdienst voor gezinnen.

advertentie
advertentie