De omgehakte bomen van de Eikenlaan worden hergebruikt bij het kidsbikepark.
De omgehakte bomen van de Eikenlaan worden hergebruikt bij het kidsbikepark. Janneke Hek

'Blij dat kidsbikepark gaat komen'

Activiteiten

SCHERPENZEEL Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het 'kidsbikepark' op de hoek van de Willaerlaan en de Eikenlaan.

Bij het voetbalveld en de fitnessapparaten wordt nu een parcours voor (cross)fietsen gerealiseerd. Kinderen tot twaalf jaar kunnen hier crossen op een parcours met hoogteverschillen. Initiatiefnemer Frank van Engelenhoven is blij dat het er nu gaat komen.

[BERGEN ZAND] ,,Deze week hebben ze bergen zand op de locatie afgeleverd. Echt gaaf om te zien dat het nu gaat gebeuren. We hopen dat alles vlot verloopt en dat de corona-crisis geen roet in het eten gooit, zodat de kinderen in juni kunnen komen crossen", aldus Van Engelenhoven.

Ook Roger Raat van de gemeente Scherpenzeel ziet het bikepark als een aanwinst voor de kinderen van Scherpenzeel. ,,Een initiatief van een inwoner wordt nu werkelijkheid met behulp van diverse partijen. Mooi is het dat er vanuit Fiets- en tourclub het Scherpe woud hulp is aangeboden bij het beheer en onderhoud van de fietsbaan.

Ook wordt er grond gebracht vanaf de bouwplaats van Akkerwinde. Hiermee worden hoogteverschillen gemaakt. En de verwijderde eiken van de Eikenlaan krijgen een nieuw leven als afscheiding van het kidsbikepark".

[KOSTEN DRUKKEN] Op het terrein is ook een moestuin van JOS Scherpenzeel aangelegd, er is goed overleg over de eventuele voortgang van dit initiatief. Het volleybalveld dat er lag, is verwijderd. Ook het voetbalveld is wat kleiner geworden.

Door de coronacrisis zijn de geplande dagen met vrijwilligers om de baan verder af te maken, onzeker geworden. De hulp van vrijwilligers is nodig om de uiteindelijke kosten te drukken. Er wordt in overleg met de gemeente en Van Engelenhoven gekeken naar een oplossing.

[VERWOED MOUNTAINBIKER] Van Engelenhoven begon in mei 2019 een actie om de belangstelling voor dit kidsbikepark te peilen onder de inwoners van Scherpenzeel. Het enthousiasme bleek volgens hem groot. En Van Engelenhoven is zelf een verwoed mountainbiker en ook zijn zoontje is dol op fietsen. De mogelijkheden voor een 'uitdagende fietsrit voor kinderen' vond Van Engelenhoven te mager in het dorp.

Vanuit het buitenland kende hij het concept kidsbikepark. De gemeente Scherpenzeel en de wethouder, destijds Ad van Es, was ook enthousiast over dit initiatief.

En nu is het de planning dat de kinderen in juni 2020, onder voorbehoud van dan geldende corona-maatregelen, hier kunnen crossen.

De fietsclub van Van Engelenhoven, het Scherpe woud, was ook al gauw enthousiast nadat hij er een presentatie over had gegeven. ,,Kinderen tussen de drie en twaalf jaar zijn welkom op het kidsbikepark.'' Van Engelenhoven verwacht dat ouders zelf toezicht houden op de veiligheid.

advertentie