Vaardigheidstoets brandweer: ‘Wij bedenken levensecht scenario’

20 apr, 06:04 Activiteiten Brandweer Scherpenzeel
Ruud van Ee: ,,Oefenen is belangrijk, omdat je nooit weet wat je tegenkomt bij een melding.''
Ruud van Ee: ,,Oefenen is belangrijk, omdat je nooit weet wat je tegenkomt bij een melding.''

SCHERPENZEEL Scherpenzeel is zaterdag 23 april het toneel van rondrijdende brandweerwagens die naar de nog geheime locatie van de vaardigheidstoets gaan. 

Daar laten twintig teams van korpsen uit de regio aan een vakjury zien wat ze kunnen. Brandweer Scherpenzeel is dit jaar gastheer. Ploegcommandant Ruud van Ee ,,We kijken ernaar uit om dit te organiseren. Het is veel denkwerk, wij bedenken een levensecht scenario, waaraan we onze collega’s blootstellen. Zo is er aandacht voor het blussen van branden, maar ook zeker voor reanimaties of auto-ongelukken. Het is zeker geen scenario waarbij een kat uit de boom gered moet worden”.

VOELBARE ACTIE Vanuit Scherpenzeel zijn bijna alle vrijwilligers aanwezig bij de proeven. En zelfs oud-vrijwilligers en leden van de jeugdbrandweer assisteren. De locatie waar de ‘wedstrijden’ plaatsvinden, is nog geheim. Pas op de dag z..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.