‘Alles precies op tijd bij brandweerwedstrijd’

26 apr, 09:03 Activiteiten @tedxmedia
Einde scenario, een seconde later schoot het 'slachtoffer' in de lach
Einde scenario, een seconde later schoot het 'slachtoffer' in de lach

SCHERPENZEEL De Scherpenzeelse brandweer zorgde er zaterdag voor dat de vaardigheidstoets van de brandweerkorpsen uit de provincie precies volgens planning verliep. Burgemeester Wim Jaeger reikte ‘s avonds de prijzen uit.

De post uit Elburg werd eerste. De brandweerpost uit Voorthuizen sleepte zaterdag een tweede prijs in de wacht tijdens de provinciale vaardigheidstoets klasse tankautospuit hoge druk (TS-HD). Neder Hemert pakte een bronzen plak. In de klasse 1-1-2 waren het Asperen, Harderwijk en Gameren die in de prijzen vielen. In totaal deden er 19 posten mee.

In het scenario TS-HD was sprake van een bedrijfsbrand. In het pand waren twee personen aanwezig, van wie één op een hoogwerker lag die in de hoogste stand stond. Deze man was niet aanspreekbaar. het ander slachtoffer was dat wel. Een derde wachtte de brandweer buiten met een verbrand gezicht op. Het 1-1-2 scenario behelsde ook een brand in een bedrijfspand. Hierbij bevond zich een slachtoffer bo..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.