Open Imkerijdagen: ‘Imkeren is een beleving’

4 jul, 08:02 Activiteiten Kim Rebergen
Jan van de Geer en Hetty Deunk imkeren in de tuin van Hetty.
Jan van de Geer en Hetty Deunk imkeren in de tuin van Hetty.

,,Jong en oud is welkom om zich te laten verwonderen door de wereld van de bij”, zegt de Scherpenzeelse Hetty Deunk. Samen met Jan van de Geer maakt ze onderdeel uit van het bestuur van Imkervereniging Scherpenzeel-Woudenberg. In samenwerking met de Doornse bijenvereniging Heuvelrug bij1 organiseren ze de Open Imkerijdag. Deze is zaterdag 9 juli van 10.00 tot 17.00 uur in de oude moestuin van Landgoed Zonheuvel in Doorn. 

De organisatie wil tijdens de Imkerijdag zichtbaar maken hoe de bijenwereld in z’n werk gaat. Jan gaat rechtop zitten en vertelt. ,,Op een laagdrempelige manier willen we bezoekers deze wondere wereld laten beleven.” De dag staat geheel in het teken van kennismaken met de bij. Dit kan door middel van een kijkje in de bijenkast, films, de Bee-app op je telefoon, een workshop insektenhotel maken en nog veel meer. Ook kunnen bezoekers van alles proeven en kopen, ze kunnen zien waar de imkerlessen gegeven worden en er is een kinderplein met verschillende activiteiten. ,,Uiteraard zullen er genoeg bijen zijn, maar alles is veilig want er zijn genoeg imkerpakken voor iedereen”, weet Hetty.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.