Voedselbos op juridische klippen?

5 jul, 14:15 COLUMN Column Luc Enting
Afbeelding

SCHERPENZEEL Een mooi initiatief en een prachtig cadeau voor Scherpenzeel, helemaal passend in de huidige duurzame tijdgeest. Daarover is iedereen het eens, ook de gemeente Scherpenzeel. Toch dreigt het voedselbos aan de Barneveldsestraat niet van de grond te komen en zo zou straks zomaar een andere gemeente er met het ‘cadeautje’ vandoor kunnen gaan.

Die impasse heeft te maken met het feit dat volgens de gemeente niet alles juridisch sluitend is. Een jurist heeft sec naar de plannen en aanvragen gekeken, en geconstateerd dat er sprake is van de plaatsing van enkele gebouwen (een toiletunit, een caravan en een buitenopslag) zonder dat er een vergunning voor is verleend. Dat is een overtreding en daaraan moet een eind worden gemaakt. Een geijkt middel daartoe is dan het opleggen van een dwangsom.

Feitelijk niets op aan te merken. Toch wringt het. De intentie van de initiatiefnemers is niet meegewogen. Het is een burgerinitiatief. Er wordt geen staal- of betonfabriek neergezet door ondernemers die veel geld willen verdienen en desnoods een heel leger aan juristen kunnen inschakelen. Nee,..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.