Aantal corona-besmetting stijgt licht in Scherpenzeel en Renswoude

20 okt, 19:01 Corona Getty Images/iStockphoto
coronatest
coronatest

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Er zijn in de afgelopen twee weken 40 mensen in Scherpenzeel met een corona-besmetting geregistreerd, 9 meer dan een week ervoor. In dezelfde periode zijn er geen inwoners overleden en is niet bekend dat iemand uit Scherpenzeel in het ziekenhuis is opgenomen ten gevolge van het coronavirus. 

In Renswoude zijn 19 personen als besmet met corona geregistreerd, 2 meer dan een week ervoor. Over hen zijn geen ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.

Om een vergelijking met landelijke corona-besmettingscijfers mogelijk te maken, zijn de gemeentelijke cijfers omgerekend naar een aantal per 100.000 inwoners. In Scherpenzeel: 404,9 en in Renswoude 349, landelijk 535.

In omliggende gemeenten zoals Barneveld zijn in dezelfde periode 262 besmette personen gemeld, in Putten 72 en in Woudenberg 68. Per 100.000 inwoners is dat omgerekend in Barneveld 443,5, Putten 298,6 en 508,9 Woudenberg.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.