coronatest
coronatest Getty Images/iStockphoto

Corona-besmettingen nemen toe in Scherpenzeel en Renswoude

Corona

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Er zijn in de afgelopen twee weken zeventien mensen in Scherpenzeel met een corona-besmetting geregistreerd, negen meer dan een week ervoor. In dezelfde periode zijn er geen inwoners overleden of opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van het coronavirus. 

In Renswoude zijn zes personen als besmet met corona geregistreerd, twee meer dan een week ervoor. Ook hier waren geen ziekenhuisopnames of sterfgevallen gemeld.

Om een vergelijking met landelijke corona-besmettingscijfers mogelijk te maken, zijn de gemeentelijke cijfers omgerekend naar een aantal per 100.000 inwoners. In Scherpenzeel: 172,1 en in Renswoude 110,2, landelijk 257.

In omliggende gemeenten zoals Barneveld zijn in dezelfde periode 73  besmette personen gemeld, in Putten 32 en in Woudenberg 25. Per 100.000 inwoners is dat omgerekend in Barneveld 123,6, Putten 132,7 en 172,1 Woudenberg.

Het aantal meldingen is in Nederland de afgelopen week (30 september t/m 6 oktober) verder toegenomen in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen. Ook de stijging van het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen zet door. De eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen kunnen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar worden. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2) of ‘ernstig’ (niveau 3) zijn. In 11 van de 25 regio’s is de situatie zorgelijk. De situatie in de 3 regio’s Amsterdam-Amstelland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond is ernstig, meldt het Coronadashboard van de rijksoverheid.


advertentie
advertentie