Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe versier je een tuin zodat deze er elk seizoen goed uitziet?

25 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Versieren met gazonornamenten is de eenvoudigste methode om een tuin om te toveren. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen en materialen beschikbaar om aan je behoeften te voldoen. Ze moeten echter tot een minimum beperkt worden om te voorkomen dat het totale ontwerp van je tuin verpest wordt door een overdaad aan versiering.

Grindpaden in je tuin vermijden is een goed idee, in de achtertuin althans. Omdat deze het lastig maken een picknick of een tuinstoel neer te zetten. Als je op grind loopt, slijten je schoenen snel als de stenen overdreven scherp zijn. Zorg ervoor dat de steen geëgaliseerd is en de scherpe randen verwijderd zijn voor je hem gebruikt. Tuintegels moeten bestand zijn tegen een uitnemender scala van omstandigheden dan die voor binnengebruik.

Behalve met de inwerking van de elementen, hebben tegels voor buiten ook te kampen met temperatuurschommelingen. Kies je de verkeerde soort tegel, dan loop je het risico dat je oppervlakken schade oplopen en hun uiterlijk verpesten.

Plaats bomen en planten om de tuin leven te geven

Geef wat kleur aan een sombere schuur, een saai hoekje van de tuin of een bakstenen muur door verticale panelen te plaatsen. Het is aan jou of je een statement wilt maken door dit in een felle kleur te schilderen of het te laten opgaan in de omgeving. Maak een levende muur met een budget door emmerbakken aan stevige haken te nieten en ze te vullen met kruiden of wijnrekken. Hierdoor kun je altijd mooie flora in je huis hebben.

Maak een ruimte voor kinderen.

Maak een zandbak en een enorm schoolbord van een deel van een verhoogd bed, zodat kinderen er in de zon kunnen spelen. Om speelgoed gemakkelijk op te bergen, installeer je een pinnenrail onder het deksel.

advertentie
advertentie