Afbeelding
Shutterstock

De beste vloeren voor je huis

22 september 2022 om 13:45 Partnercontent

Als je een huis hebt, dan wil je dat alles klopt. Het hele plaatje moet er zijn, je moet je er fijn bij voelen. Het is dan geen huis meer, maar een thuis. Wij vinden dit net zo belangrijk als jij en willen je hier daarom dan ook mee helpen. Dit willen we doen door je te vertellen over wat dingen die hier een grote rol in spelen, en dan in het specifiek vloeren. We gaan je namelijk meenemen in twee vloeren die een enorme impact kunnen hebben op dat ‘thuisgevoel’. Dit thuisgevoel komt helemaal tot stand met een vloer die goed bij jou en je huis past, omdat de vloer de basis is voor je gehele interieur. Dus, ben je klaar om meegezogen te worden in de vloerenwereld? Dan gaan we snel aan de slag! Je zult verbaasd zijn over alle mogelijkheden.

Laminaat

Allereerst willen we laminaat met je bespreken. Veel mensen hebben een laminaatvloer in huis gehad zonder dit te hebben geweten, en dat is best logisch. Hoe dat kan? Nou, laminaat bootst eigenlijk een andere vloer na. Dit is dan meestal een natuurlijke look, vrijwel altijd hout. Dit kan elke soort hout zijn, maar het is dus een look. Hoe laminaat in elkaar zit? Het zijn eigenlijk allemaal dunne laagjes die op elkaar geplakt zijn waarvan de bovenste laag de decorlaag wordt genoemd. Deze decorlaag is dan dus de laag die de vloer een bepaalde uitstraling geeft. Vaak is er veel van de laminaatvloer gemaakt van kunststof, wat de vloer een zeer geschikte keuze maakt voor een woning waar er veel en intensief voetverkeer is. Tevens is laminaat in vele patronen en soorten beschikbaar, zoals de tegenwoordig zeer populaire laminaat visgraat. Deze vloer is enorm leuk in een landelijk modern interieur.

Natuursteen

De volgende optie die we graag met je delen is die van natuursteen. Natuursteen is een hele mooie optie, maar dan wel voor degenen met een grote portemonnee. Waarom? Omdat natuursteen simpelweg zeer kostbaar is. Deze vloer is, helemaal vergeleken met laminaat, een vloer die je eigenlijk alleen maar terugziet in huizen in hoge klassen. Daarnaast is het moeilijk te onderhouden, wordt het snel glad, is het lastig te combineren met stijlen in je interieur en is het een vloer die snel kitscherig wordt. Desondanks is het wel een vloer die, als je het wél goed aanpakt, enorm goed tot zijn recht kan komen in de juiste omgeving. Dit vereist dus wel veel geld, kennis en onderhoud. Ook is het niet bepaald geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Neem deze factoren dus allemaal zeer goed in overweging alvorens je begint aan een keuze als deze.

advertentie
advertentie