Afbeelding
Tuin aanpakken

Vier zaken om aan te pakken in je tuin

2 juli 2020 om 15:16 Partnercontent

De tuin is de plek waar je graag komt, als de zon begint te schijnen. Toch heeft een tuin vaak meer onderhoud nodig dan je denkt. Ben je benieuwd welke vier onderhoudsklussen je absoluut niet mag vergeten? Lees dan snel verder en ga zo snel mogelijk aan de slag. Zo weet je zeker dat je geniet vanuit je opgeknapte tuin.

Renoveer je tuin
Eens in de zoveel jaar is het nodig om je tuin opnieuw aan te laten leggen of te renoveren. Door de jaren heen kan je tuin verouderd raken, waardoor deze wat extra aandacht nodig heeft. Dan is het slim om te bedenken of je voor een tuin volgens de laatste trends of juist voor een tijdloos design wilt gaan. Maar wat kost een tuin aanleggen of renoveren? Dat is afhankelijk van de specifieke werkzaamheden die verricht moeten worden. Neem dus eens contact op met een hovenier en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn.

Snoei het groen
Snoeien doe je bij voorkeur in de herfst of in de winter. De meeste planten zijn dan namelijk in de winterslaap, waardoor ze het minst last hebben van de snoeibeurt. Bij een boom snoeien is het extra verstandig om dit in de winter te doen. Zo voorkom je dat je broedende vogels verstoort. Zorg er wel voor dat je niet snoeit als het vriest. Dit is namelijk erg schadelijk voor je planten en bomen.

Maak een composthoop
Na het snoeien ga je meteen verder met het volgende klusje: het maken van een composthoop. Met een composthoop zorg je voor een natuurlijke vertering van al het groen in je tuin. Na een aantal maanden verandert de composthoop in grond, die ideaal is als bodemverbeteraar voor je tuin. Gebruik de compost voor je planten of meng het met potgrond voor nieuwe planten en bloemen. Begin het liefst al in de herfst met de composthoop, zo heb je er optimaal plezier van zodra je nieuwe bollen gaat planten.

Maak goed schoon
Tot slot hoort schoonmaken bij het onderhoud van je tuin. Maak in het voorjaar je tuinmeubilair goed schoon. Verwijder alle spinnenwebben en groene aanslag, zodat je tafel, stoelen en bankje er weer als nieuw uitzien. Daarnaast is het na de winter ook vaak nodig om je tuintegels schoon te maken. Gebruik hier bijvoorbeeld een hogedrukreiniger voor of ga aan de slag met groene zeep.

advertentie
advertentie